Velkommen

På bloggen her kan du finde anmeldelser af alt fra fantasy, science fiction, kærlighed, chicklit, YA og NA til historiske romaner, krimier, spændingsbøger, og hvad jeg ellers lige falder over, der ser spændende ud. Herudover er der bl.a. Book Hauls og Kommende Udgivelser, samt Månedlige Opsummeringer. Occasional posts/reviews in English.
~ Iben
Bibliotekar, bogblogger & boganmelder

28/07/2016

Stalker af Michella Rasmussen

Jeg ved ikke hvem han er. Eller hvorfor han har valgt mig. Men når jeg hører gulvet knirke eller fodtrin følge efter mig, fryser mit blod, og jeg glemmer at trække vejret. Jeg lukker øjnene og håber det er indbildning. Men jeg ved han altid er i nærheden.

Stalker er Michella Rasmussens debutroman, og hun har gjort et solidt stykke arbejde og skrevet en spændende og gyselig ungdomsbog, der giver et (tror jeg) rigtigt godt billede af, hvor vammelt og skræmmende det må føles at have en stalker.

Stakkels Julie har det ikke for nemt i forvejen, da en rideulykke har afskåret hende fra at dyrke konkurrenceridning og hendes forældre nu har skiftet al deres fokus og (føler Julie) kærlighed til hendes lillesøster, der nu er familiens stjerne. Hun har heldigvis en rigtig god veninde og en ganske god omgangskreds i 2.g. Men så pludselig får hun et romantisk brev fra en hemmelig beundrer.

Til at begynde med er det super spændende, og de andre piger i klassen bliver ellevilde, og der lægges store planer for at føre dem sammen. Men langsomt begynder brevene at tage en uhyggelig drejning og også andre ting virker forkert. Det går op for Julie, at beundreren ikke bare er betaget - han er besat og skyr ingen midler for at komme tættere på hende. Ingen får lov at komme i vejen for ham.

Rasmussen rammer spot on med den utrolige creepy fornemmelse af overvågning og komplette magtesløshed, Julie og hendes familie udsættes for. Hun kunne sagtens have gået mere i dybden med hvorfor og hvordan, efterhånden som handlingen udspiller sig, men det havde omvendt også tynget bogen meget ned. Slutningen forsimpler muligvis bevæggrundene, men formår også at skære ud i pap, hvad der kan få folk til at krydse grænser, der får de fleste ellers står tydeligt aftegnet. Med kun 214 sider kunne den sagtens have holdt til at være længere, men som den er nu, er den super hurtigt læst - for når først man går i gang slipper man den ikke til sidste side er vendt.


STALKER
af Michella Rasmussen
ISBN13: 9788758820101
214 sider / Udgivet den 21. juni 2016

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2016

26/07/2016

Book Haul #25 - den beskedne

Ganske få bøger er det blevet til siden sidste haul. Eller. Altså det var det i hvert fald indtil jeg fik foræret 3.


Først gaverne:
1) Far var så sød at tage en fransk udgave af Harry Potter 1 med hjem til mig (jeg har fået den uoriginale geniale ide at samle på HP bøger på forskellige sprog)
2) Min søster og hendes familie har været på ferie i USA og havde to dejlige romaner med hjem til mig - Lisa Genovas Stadig Alice (som jeg har ejet tidligere, er jeg 100% sikker på, men som er totalt væk) + Nicholas Sparks' The Lucky One (bonus info: jeg har aldrig læst en Sparks bog!)

Lektørbøger:
4 er det blevet til. Smukke Belgravia af Julian Fellowes. Lærlingen af Tess Gerritsen (en fantastisk krimiserie!), David Garmacks Det fjerde menneske, der er fuld af spænding og action, og  Den spanske pave af Torben Hangaard, som handler om Borgia familien.

Eneste anmeldereksemplar i denne omgang er nyeste skud på Jesper W Lindbergs stamme i Myter og mysterier serien; denne gang om Bigfoot og Yetien.
Der skulle egentlig have været to bøger mere her - men PostDK  har formået atter at miste to bogpakker. Et signeret(!!!) eksemplar af Ravnenes Hvisken af Malene Sølvsten og Mørke vande af Jennifer Donnelly. Mor er ikke bare skuffet, mor er super rasende.

EDIT! - Ravnenes Hvisken dukkede op efter jeg havde taget alle billederne til dette indlæg. HURRA! (I kan se en video på facebook, hvor pakken åbnes)

Jeg har på en eller anden magisk måde formået kun at købe to bøger siden sidst. Nu har jeg jo selvfølgelig også brugt enhver anden krone, jeg ejer på lejlighed og møbler, så det går vel lige op. De to hjemkøbte bøger er Midnight Crossroad og Day Shift af Charlaine Harris.

21/07/2016

Day Shift by Charlaine Harris

There is no such thing as bad publicity, except in Midnight, Texas, where the residents like to keep to themselves. When psychic Manfred Bernardo finds himself embroiled in a scandal and hounded by the press after one of his regular clients dies during a reading, he turns to enigmatic, beautiful, and dangerous Olivia Charity for help. Somehow he knows that the mysterious Olivia can get things back to normal. As normal as things get in Midnight…

Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen. Charlaine Harris er min guilty pleasure. Hun skriver underholdende, hendes bøger er engagerende og letlæste, og jeg elsker gang på gang at dykke ned i hendes magiske univers.

I Day Shift vender vi atter tilbage til den lille by Midnight. Et hotel er ved at genåbne og de hemmelighedsfulde og -anderledes- beboere af byen er slet slet ikke glade ved tanken om at, der skal komme fremmede til. Men det skal snart vise sig at hotellet er det mindste af deres bekymringer. Præsten har fået besøg og Manfred rodes ind i en mordsag.

I typisk Harris stil rodes der rundt i plottet og det, man troede, bogen skulle handle om, hækles sammen med 17 andre historier og før man ved af det er bogen slut og man hungrer efter næste bind, der fortæller mere om personlighederne man sporadisk og i varierende dybde er blevet præsenteret for undervejs. Midnight, Texas er i øvrigt ekstra sjov, når man har læst samtlige andre serier af Harris, for utallige personer, overnaturlige væsener, steder og begivenheder går igen. Såvel hovedpersoner som bipersoner nævnt i farten har bånd til de andre bøger - og nogen af dem kræver virkelig nærlæsning og klæberhukommelse for at genkende! :)


DAY SHIFT
Midnight, Texas #2
af Charlaine Harris
ISBN13: 9780425263204
386 sider / Udgivet i marts 2016

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2016

19/07/2016

Forbandede kærlighed af Colleen Hoover

Da Tate flytter midlertidigt ind hos sin bror i San Francisco, møder hun piloten Miles. Deres første møde er ikke ligefrem a match made in heaven, men de indser nu alligevel begge snart, at de er stærkt tiltrukne af hinanden, og de indleder et uforpligtende forhold kun baseret på sex. Det burde være den perfekte ordning for dem begge, for Tate har ikke tid til at have en kæreste, og Miles er slet ikke ude efter kærlighed.

Miles har to simple regler for deres forhold. 1) Stil ikke spørgsmål om min fortid. 2) Forvent aldrig en fremtid. Så er spørgsmålet så bare om Tate kan overholde reglerne...

Jeg havde det svært undervejs, mens jeg læste Forbandede kærlighed. Jeg ville virkelig gerne elske den. De første 100-150 sider havde overbevist mig om, at jeg ville elske den. Jeg var hooked.

Men så begyndte det at gå ned af bakke. Har man læst dem have sex en gang, har man læst alle gangene. Det blev gentagende og knap så pirrende og mere bare "nu igen?" - for de dyrker virkelig meget sex. Der sker ikke rigtig andet. Hvilket, eftersom bogen nu engang handler om, at de er bollevenner, er fint, men også bare kedsommeligt. Uanset hvad Tate ellers har af modstridende følelser og hendes vage forsøg på at indse, at hun er i et usundt ulige forhold, så spreder hun gang på gang benene for Miles, som ikke spørger men bare tager. Hun er en dørmåtte, og det irriterer mig. Specielt da hun ellers selv siger, at hun absolut ikke finder sig i pis fra fyre - men Miles er anderledes. Miles er noget særligt. Miles må godt. Hun hader sig selv for det, men kan ikke lade være.

Helt ærligt? Miles er et røvhul. Det kan godt ske, han er lækker, det kan godt være, han har traumer, men jeg bider ikke på. Manden var bare ikke den mindste smule tillokkende. Men så igen - han beskrives aldrig som andet end lækker og høj og så, nå ja, som et røvhul, der gang på gang behandler Tate som lort. Han har så travlt i sin egen spiral af stakkels-mig, at han tilsyneladende tror, det giver fripas til for evigt ikke at tage det mindste hensyn til andre. Og Tate tillader det. I stedet for at sætte ham på plads, giver hun bare efter i håb om at fixe ham og få ham. Herudover var jeg desuden absolut ikke fan af opsætningen af hans fortidskapitler (Intet andet end titler skal -nogensinde- centreres. Og så absolut ikke hele kapitler). Det skulle muligvis være poetisk, men det faldt bare helt på jorden for mig.

Og så er der hele det der med kærligheden. Jeg tror på kærlighed. Og jeg tror så absolut også på, at man kan få sit hjerte knust så hårdt, at man ikke orker eller tør kaste sig ud i ny kærlighed. Jeg tror også på, at nogle mennesker alligevel er heldige nok til at finde en ny person, der kan hele deres hjerte. Det er alt sammen fint.

Det, jeg ikke tror på, er kærligheden i den her bog. Folk falder på stribe for hinanden ved første øjekast. Instant chemistry. Ingen forklaring, ingen uddybning. Bare "fuck, du er lækker, du skal føde mine børn".

Det tror jeg ikke på. Og jo vist, jeg er muligvis single og pessimistisk, men jeg syntes bare desværre bogen her er bygget op på et vaklende grundlag. Der er en hel masse sex og [spoiler] en happy ending (no pun intended), som så skal gøre det hele okay. En slutning og udredning, der bare giver ham et skulderklap, og i mine øjne sender en besked ud til alle læserne - "Hvis en fyr behandler dig skidt, bruger dig for sex og sender dig vildt mixede signaler, så er alt okay. Selvom i har en klokkeklar aftale om, at i kun er bollevenner, så skal du bare lyve og presse på. Han har bare en virkelig tårevædet forhistorie, som du lidt efter lidt helt sikkert kan hele ham for, og så vil i leve lykkeligt til jeres dages ende."

FPRBANDEDE KÆRLIGHED
af Colleen Hoover
ISBN13: 9788711513095
371 sider / Udgivet den 6. maj 2016
Original titel: Ugly Love [2014]

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2016

16/07/2016

Skarpe genstande af Gillian Flynn

En ung kvindelig journalist sendes af sin redaktør tilbage til sin hjemby i Missouri, hvor der er sket et mord på en lille pige. Under opholdet findes liget af endnu en lille pige. At rapportere om hændelserne bliver vanskelig, for den kvindelige journalists familiebaggrund synes uløseligt knyttet til mordene. 

Nu har jeg stirret på den her blanke anmeldelse virkeligt længe. Jeg burde nok egentlig bare trykke slet, men min stædighed byder mig alligevel at gøre arbejdet færdig. Hvis jeg kan læse den bog til ende, kan jeg også skrive et par linjer om den.

Lad mig opsummere mine umiddelbare tanker om bogens handling: Ad ad ad!

Og så de lidt mere detaljerede kritikpunkter:

- Når man har læst den fantastiske roman Kvinden der forsvandt, så har man høje forventninger - men Skarpe genstande er en middelmådig debut og en klicheramt krimi. Det startede egentlig okay, men det er bare som om, at den prøver alt for hårdt.

- Persongalleriet er virkelig syge i hovedet. Moren er totalt vederstyggelig, lillesøsteren gjorde mig dybt utilpas med sin seksualiserede og psykotiske opførsel, og hovedpersonen Camille er behagesyg på trods af, hun virkelig godt ved, den er helt gal.

Og så er der det med cutting.

Jeg har ikke været min fulde fem, da jeg købte endsige begyndte at læse den her bog, for hvis der er noget, der kan få mig til at hoppe i havet, så er det at læse udpenslende scener om folk, der gør sig selv ondt (eller bliver gjort noget ved). Fortæl mig i detaljer om en obduktion, I don't care, men jeg vil ikke høre detaljer om hvordan de snitter i sig selv!!!

*Gys*

Så ja, meget subjektiv anmeldelse. Jeg kunne virkelig ikke lide den her bog.


SKARPE GENSTANDE
af Gillian Flynn
ISBN13: 9788776773076
312 sider / Udgivet i 2013
Original titel: Sharp Objects [2006]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2016

14/07/2016

Hollow City af Ransom Riggs


Hollow City starter omtrent 2 minutter efter Frøken Peregrines hjem for sælsomme børn sluttede.

Fanget i 1940'erne på flugt fra hollower og gejster vil gruppen af sælsomme forsøge at nå fra Wales til det krigshærgede og gennembombede London i håb om at finde en anden embryn, der kan hjælpe frøken Peregrine, som er fanget i fugleform. Turen er ikke nem og fuld af farer.

Jeg havde undervejs ret svært ved at holde styr på de mange personer. Mange af de sælsomme børn har så minimal en mængde replikker, at jeg ofte helt glemte, de også var der og kunne aldrig rigtig holde styr på, hvem det nu er der er usynlig, hvem der har bier i maven, og hvem der vist nok er ham, som kan genoplive de døde. Det er altid en fare, når der er for mange personer involveret i et plot, men det lykkedes dog til sidst nogenlunde at holde styr på hvem, hvad og hvor. Det ændrer dog ikke ved at samtlige kunne dø, og jeg ville være ret ligeglad. Hovedpersonen Jacob er marginalt mere interessant, men det er som det eneste, der definerer disse børne er ganske få adjektiver og så deres sælsomhed. Det er altså ikke nok!

Riggs har atter krydret bogen med en masse mærkværdige gamle billeder (som hun eftersigende finder på loppemarkeder, og så får historien flettet ind i), men hvor de i første bog gav mig creepy vipes, syntes jeg efterhånden, de er udtjente. De er mere en gimmick nu, og jeg syntes ikke, de hænger ordentligt sammen med historien.

Anmeldelsen her har været svær at skrive. Jeg tror, jeg var mere begejstret for bogen lige efter, jeg havde læst den færdig, end jeg er nu, hvor jeg har haft mere tid til at tænke over den. Selvom der er en del småkedelige passager undervejs, og det hele mindede lidt for meget om perler på en snor, i hvor nemt det hele bare løser sig og hopper fra A til B, så slutter bogen af med et brag, der fik mig ret op at køre. Jeg har en del ambivalens med hensyn til min endelige vurdering, der ligger og roder rundt mellem 3 og 4 stjerner. Jeg vil lade tredje og sidste bog, Library of Souls, om at overbevise mig om hvorvidt de her bøger rent faktisk er gode eller ej.


HOLLOW CITY
Miss Peregrine’s Peculiar Children #2
af Ransom Riggs
ISBN13: 9788702185294
400 sider / Udgivet i april 2016
Original titel: Hollow City [2014]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2016

12/07/2016

Jeg er flyttet!

Så har jeg fået ny lækker lejlighed og (7-9-13) jeg er vildt glad for at bo her. Sofie tager det også rigtig pænt, selvom hun skal bruge noget længere tid på at vende sig til ikke at freake fuldstændig, når overboen går rundt over os.

Min kære onkel, stærke fætter og kusines søde kæreste var så super flinke at give en hånd med (=de bar 95% af det hele og kørte traileren), eftersom min egen flyttemand (far) jo pt bor i Kenya. Flytningen af alle møbler, kasser etc foregik på få timer onsdag aften, og lørdag formiddag efter 2 dages sygdom og godt slatten, tog jeg Sofie under armen (højt vrælende i hendes transportkasse) og så flyttede vi ind. Det var vigtigt for mig at have et par dage i lejligheden sammen med hende, inden jeg skulle afsted på arbejde, og hun skulle være der alene.

Billeder følger nedenunder, men første lige et kig på hvordan det ser ud, når 500+ bøger skal pakkes ned - og man indser, man ikke har nær nok kasser.


Jeg havde 10 nyindkøbte kasser fra Harald Nyborg af typen Jr. som er perfekte til bøger. Men det var som i ser, ikke nok. Så fandt jeg et par ældre brugte kasser. Stadig ikke nok. Så købte jeg 10 mere. Jeg har i sidste ende mistet tællingen over hvor mange kasser, jeg havde i brug bare til mine bøger, men lad os bare sige, at jeg havde pænt ondt i armene af at slæbe rundt på dem :)

Jeg havde naturligvis prioriteringerne i orden, da jeg pakkede ud og havde fokus på bogreoler og bøger. Det var egentlig min plan at lave en tilsvarende video af udpakningen, men jeg gik til og fra det i løbet af weekenden og var for groggy til at orke at sætte kameraet op (specielt fordi det også først skulle lade =DÅRLIG PLANLÆGNING, IBEN!)

Jeg er selvfølgelig overhovedet ikke færdig med at flytte ind. Vi skal lige en tur til IKEA en gang eller tre og købe et par små detaljer som spisebord og stole, gardiner til soveværelset og stuen og lignende ubetydeligheder, men hjemmets hjerte står mere eller mindre som det skal. Og der er masser af plads til nye bøger, efterhånden som jeg får dem læst :) (reolerne i stuen er udelukkende til læste bøger, de ulæste skal på en eller anden måde alle stå ind i én halv reol i soveværelset.Hvem er interesseret i ny reol rundtur? :)

07/07/2016

Wonder af RJ Palacio

Jeg vil ikke prøve at beskrive, hvordan jeg ser ud. Hvad du end tror, så er det sikkert meget værre. 

August “Auggie” Pullman blev født med et deformt ansigt, der har forhindret ham i at gå i skole. Han er nu 10 år gammel og nu skal han begynde i en helt almindelig 5. klasse. Det er aldrig nemt at være “den nye” - det bliver ikke spor nemmere, når man ser ud som Auggie.

Men indeni er August som alle andre. Eller som han selv siger: Den eneste grund til, at jeg ikke er helt normal, er, at folk ikke ser mig sådan.

Hold da nu helt wow, den her bog. Jeg vandt den i en konkurrence hos Louise / Kære dig for knap et år siden og satte den på en hylde med enhver intention om at læse den - og glemte så alt om den. Men så, nu her i mit flytterod, stod jeg lige pludselig med den i hænderne igen, og endelig fik jeg åbnet, hvad der skulle vise sig at være en helt perfekt bog.

Umiddelbart havde jeg nok troet det var endnu en YA bog, men Auggie er kun 10, og sproget er derefter. Der bliver brugt store ord hist og her, men overordnet er sproget så bogen sagtens kunne læses af en 10-årig. Og en 50-årig. Den her bog er aldersløs, og allermest er den bare smuk.

Vi følger Auggie, der modigt kaster sig ud i livet. Selv velopdragne rare mennesker, der slet ikke mener ham noget ondt, gør ham ondt - for han ved godt, når folk stirrer. Han ser det, når nogen ser på ham og så lynhurtigt kigger væk. Afviser ham. Har ondt af ham. Væmmes ved ham. Det er en ond verden, vi lever i, men tak gudskelov for gode venner, der lærer at se bort fra det ydre og fokuserer på alt det indeni.

Wonder er en skøn og sød bog. Den rørte mig til tårer og den fik mig til at smile længe efter jeg havde læst sidste side. Og allermest, så fik den mig til at tænke. Til at tænke over, hvordan jeg selv reagerer, hvis jeg støder på nogen, der ser anderledes ud. Og jeg har da også sendt et smil af sted - og blev belønnet med at få et tilbage igen.


WONDER
Wonder #1
af RJ Palacio
ISBN13: 9788771058161
360 sider  / Udgivet i oktober 2015
- hørt som lydbog -
Original titel: Wonder [2012]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2016

05/07/2016

Engletræet af Lucinda Riley

Der er gået tredive år siden Greta sidst så sit tidligere hjem, det smukke gods Marchmont Hall, som ligger idyllisk og afsides i Wales. Men nu er tiden kommet til at vende tilbage til godset, eftersom hun skal holde jul hos sin gamle ven, David Marchmont. Greta lider af hukommelsestab efter hun var involveret i en tragisk ulykke - en ulykke, der har slettet samtlige minder om livet på Marchmont Hall. I "Engletræet" finder Greta ved et tilfælde en skjult lille gravsten i godset park. Da hun fejer sneen væk fra stenen, opdager hun, at graven tilhører en lille dreng. En dreng, der tilsyneladende var hendes egen søn.

Engletræet er en velskrevet og virkelig overraskende og meget dramatisk fortælling. Ligesom tidligere bøger som Midnatsrosen og Lavendelhaven, der starter i nutiden og efterfølgende tager læseren med længere tilbage i tiden, kommer vi med Engletræet "kun" tilbage til 80'erne. Fortidshistorien starter ganske vist noget tidligere, men for mig skinner 80'erne klart igennem med alt for meget hårlak, dårlig tv og skulderpuder. Historien handler om tab, kærlighed og  konsekvenser af uheldige valg.

Det var ret interessant at gå i gang med bogen her, for mens jeg selvfølgelig havde høje forventninger til Riley som sædvanligt, så var jeg nogenting uklar på, hvad den egentligt ville handle om. Bagsideteksten gør det klart, at vi skal følge Greta, der længe har lidt af hukommelsestab, og således starter bogen også ud, men lidt efter lidt står det klart at der er flere spillere på banen - og det er rigtig godt. Man kommer som læser ud på en vild rutschebane af følelser, efterhånden som Greta husker mere og mere og husker tilbage på fortidens hændelser, krydret med andres historier også. Der er så meget ulykke og knuste hjerte og helt enormt meget drama. Hold da op, jeg sad på et tidspunkt næsten og dirrede; jeg var så arrig på en af personernes valg og de konsekvenser, det fik for andre. Jeg vil ikke afsløre for meget, da det skal udfolde sig naturligt, når man læser bogen, men ca halvvejs igennem, kan jeg godt fortælle, at det fortidshistorien nærmest kan sammenlignes (på den bedst tænkelig måde!) med et afsnit af Dallas eller Dollars, eller hvad de nu hed, de gamle sæbeoperaer.

Alt i alt endnu vældig vellykket roman fra Riley. Lidt for sukkersød slutning efter min smag, men ellers en fantastisk slægts- og kærlighedshistorie, der vil tage unge som gamle læsere med storm.


ENGLETRÆET
af Lucinda Riley
ISBN13: 9788763844093
560 sider / Udgivet den 26. maj 2016
Original titel: The Angel Tree [1996]

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2016

01/07/2016

Juni 2016

Jeg er flyttet! Det er all over instagram, og lige om snart får i også et indlæg her på bloggen, men hovedsagen er - jeg har langt om længe fået mig en lejlighed to call my own igen :D

Hvad er der ellers sket? Noget ret stort.

Jeg har nemlig fået fast arbejde.
Om præcist en måned starter jeg i ny stilling på Vesthimmerlands Biblioteker. Randers Bibliotek har været jordens bedste og dejligste arbejdsplads, men desværre kun som forlænget vikariat. Jeg glæder mig vildt til at starte på et nyt eventyr og lære mine nye kollegaer og arbejdsplads at kende :)

Hurra for mig.I juni blev jeg færdig med 16 bøger.
- blandt disse var der 10 lydbøger. 2 var på engelsk.


Længste bog: Kampen om sommersværdet - 559 sider
Længste lydbog: Samleren - 12t 48m
Korteste bog: Ottoline på kostskole - 170 sider
Korteste lydbog: Belgravia 9 - 1t 15m

Bedste oplevelse:
Wonder - wow for en sød bog!

Største skuffelse:
Calamity havde jeg håbet på ville slutte Reckoners serien af med et fedt brag, men den fangede mig slet ikke som de to andre.

I bagvendt læserækkefølge:
Wonder - R.J. Palacio **
Lærlingen - Tess Gerritsen [lektørbog]
Belgravia 11, Arv - Julian Fellowes **
Belgravia 10, Fortiden vender tilbage - Julian Fellowes **
Belgravia 9, Fortiden er et fremmed land - Julian Fellowes **
Hollow City - Random Riggs **
En ny tid - Ida Jessen **
Belgravia 8, Livsvarig indtægt - Julian Fellowes **
Engletræet - Lucinda Riley [anmeldereksemplar]
Kampen om sommersværdet - Rick Riordan
Belgravia 7, Forretningsmand - Julian Fellowes **
Samleren - Paul Cleave **
Calamity - Brandon Sanderson *
Ottoline på kostskole - Chris Riddell
Amy & Roger's Epic Detour - Morgan Matson *
Vilde Bølger - Jennifer Donnelly [anmeldereksemplar] **


*Læst/hørt på engelsk
** Lydbog