Let it snow af Maureen Johnson, John Green & Lauren Myracle

Tindrende hvide snedriver, de fineste gaver, kulørte små juletræskæder, der glitrer i de faldende fnug. En snestorm juleaften forvandler en lille by til en romantisk kulisse af den slags, man ellers kun ser i film. Eller - i hvert fald på en måde. For en kold og våd gåtur fra et strandet tog midt ude i ingenting ender normalt ikke i et karruselsvimlende kys fra en charmerende fremmed. Og ingen forestiller sig, at en travetur i sne til albuerne hen til den lokale vaffelbar kunne føre til, at gnisterne pludselig flyver mellem gamle venner. Eller at vejen tilbage til ægte kærlighed går lige lukt igennem en alt for tidlig morgenvagt på Starbucks. Men takket være de tre forfattere bag LET IT SNOW, John Green, Maureen Johnson, og Lauren Myracle, stråler juleglæden fra disse tre hylemorsomme og hjertevarme forbundne fortællinger om kærlighed, romantik og venskab.

Let It Snow: Three Holiday Romances der også på dansk beholder titlen Let it snow består af 3 sammenhængende noveller. The Jubilee Express/Jubilæumsekspressen af Maureen Johnson, A Cheertastic Christmas Miracle/Et Jublende Julemarked af John Green, og The Patron Saint of Pigs/En Engel uden vinger af Lauren Myracle. De omhandler alle forskellige teenagere, der oplever en voldsom snestorm i byen Gracetown juleaften.

Første historie følger Jubilee, der pga snestormen strander i Gracetown, da hendes tog kører fast i sneen. Hun ender hos den jævnaldrende Stuart og hans familie og kærligheden blomstrer - som den jo gør. Historien er sød og velskrevet.

Historie nr 2 er meget typisk John Green med alle hans karakteristika og ganske vellykket. Historien følger Tobin og hans venner Duke og JP der skal kæmpe sig frem til Waffle House før deres konkurrenter. Mere kærlighed, mere julelykke. Historien spiller på de samme detaljer og mennesker som den foregående, og man begynder at få en sammenhæng.

Den tredje og sidste historie er efter min mening den svageste i samlingen. Den er sød, men lidt usammenhængende og rodet. Man følger Addie, der efter et mærkeligt brud med en, vi møder i en tidligere historie, har en trist jul og skal på arbejde juledag. Der er kærlighed, engle og små grise (?).

Sammenhængen mellem de tre noveller er rigtig god. Jeg var ikke klar over før læsningen, at de hang sammen, og blev positivt overrasket, da jeg genkendte detaljer i historie 2 fra historie 1 og så videre. Julestemningen er ikke helt i fokus, eftersom samtlige teenagere har en alsidig juleaften, der slet ikke blev som de havde regnet med, men den overordnede stemning af hygge er der så absolut.

Af de tre er den første nok min favorit, og jeg skal helt klart have kigget på om Johnson har skrevet noget mere.

Mange tak til Politikens Forlag for e-bogen.

LET IT SNOW
af Maureen Johnson, John Green & Lauren Myracle
ISBN13: 9788740020588
352 pages / Udgivet på dansk den 20/11 2014

Review by Iben Jakobsen, BoB, 2014

Kommentarer

Lån løs på eReolen