ANNA og det franske kys af Stephanie Perkins

Anna er glad og tilfreds i Atlanta, hvor hun ser frem til at starte på sit sidste år på high school. Hun har en trofast bedste veninde, et godt fritidsjob i og et crush på en fyr, der netop er begyndt at vise interesse for hende.
Anna bliver derfor ikke begejstret, da hendes far beslutter sig for at sende hende på kostskole i Paris. Selv om Anna ikke kan fransk møder hun hurtigt en ny gruppe venner, og ikke mindst den søde og charmerende Étienne St. Clair. Desværre er han allerede taget – og det er Anna vel egentlig også? Men i lysets by kan alting ske.

Jeg var så spændt på at læse den her bog. Jeg elsker(!) kærlighedshistorier, men nogle gange rammer de forbi, og specielt ungdomsromaner er farligt område. Der er alle klichéerne, og jeg bliver nemt træt at teenagedrama - så mens jeg havde masser af forhåbninger, vidste jeg ikke, hvordan jeg ville reagere på denne lyserøde drøm af en bog.

Det viste sig, ANNA og det franske kys er alt, hvad jeg havde håbet og meget mere. Den er super velskrevet, den er sød, den er sjov, den er medrivende, og den er bare så god. Det lyder måske lidt sukkersødt, men jeg tror vitterligt ikke, jeg har en eneste negativ eller kritiserende ting at sige om den. Jeg fløj igennem bogen og kunne slet ikke lægge den fra mig, og jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg kommer til at genlæse den mange gange. Den er helt perfekt afbalanceret, og jeg var helt forelsket og forårskåd, da jeg nåede sidste side.

Bogen og dens personer er lige til at gå til. Anna er nem både at forholde sig til og holde af og gennem hendes øjne, bliver man selv gode venner med resten. Det er en super fin moderne kærlighedshistorie, der spænder sig over flere kontinenter, og den har en god portion sund fornuft med i bagagen. Det er i høj grad også en dannelsesrejse for Anna, der lærer meget om sig selv i Paris, og som læser er det interessant at følge hende i hendes valg og beslutninger.

ANNA og det franske kys udkom den 10. april, og jeg glæder mig allerede som et lille barn til juleaften til, at næste bog i serien udkommer på dansk i juni - LOLA og naboens søn. Den tredje bog hedder ISLA og jagten på lykke; hvornår den kommer, ved jeg ikke endnu. De er naturligvis alle tilgængelige på engelsk, men jeg tror for en gangs skyld, jeg holder mig til de danske bøger. Udover de smukke covers er de også meget veloversat, og sproget glider rigtig godt.

ANNA OG DET FRANSKE KYS
ANNA and the French Kiss #1
af Stephanie Perkins
ISBN13:
368 sider / Udgivet den 10. april 2015
Original titel: ANNA and the French Kiss [2010]

 Denne bog er et anmeldereksemplar fra forlaget

Review by Iben Jakobsen, BoB, 2015

Kommentarer

Lån løs på eReolen