Midnatsrosen af Lucinda Riley

Lucinda Riley, der har stået bag smukke og populære romaner, står bag "Midnatsrosen" og tager os atter med på et slægtseventyr uden lige.
"Midnatsrosen" er en roman om indiske Anahita, der er vokset op i fattigdom, men pludselig ser sig en vej ud af elendigheden, da hun får en ny ven. Vejen byder på en engelsk kostskole, og her møder hun Donald Astbury, hvilket udvikler sig til en kærlighedshistorie og et drama. Mange, mange år efter finder hendes efterkommere ud af hendes historie, der byder på lidt af hvert.
En roman der bevæger sig igennem tid og rum og efterlader sin læser åndeløs.

Midnatsrosen er en smuk og fængende historie, der i nutiden følger filmskuespillerinden Rebecca på arbejde på en gammel herregård i England, samt inderen Ari, der efterforsker hans oldemor Anahitas fortid. I fortiden følger vi i dennes fodspor - Anahita opvokser som fattig adelig i Indien, og ender med at studere og arbejde i England i starten af 1920'erne.  Riley skriver en fænomenal slægtsroman mixet med en kærlighedshistorie af kaliber, og hun gør det enormt godt. Jeg har tidligere læst Lavendelhaven af Riley, hvor hun også gør det godt, men Midnatsrosen sprænger alle rammer.

Historien er både barsk og skrøbelig, og jeg var på grådens rand mere end én gang. Selve plottet bliver til tider lidt rodet, primært Rebeccas historie i nutiden kom lidt ud på en tangent, men den overordnede læseoplevelse er så storslået og bjergtagende, at jeg ender på 5 store stjerner. Bogen er på én gang håbløst romantisk og skærende tragisk - and I love it!

MIDNATSROSEN
af Lucinda Riley
ISBN13: 9788763838917
555 sider / Udgivet den 2. juni 2015
Original titel: The Midnight Rose [2013]

Review by Iben Jakobsen, BoB, 2015

Kommentarer

  1. Sikke en fin anmeldelse! Jeg overvejer lidt om jeg skal læse den på et tidspunkt :)
    OG skønne billeder!

    SvarSlet

Tilføj en kommentar

Lån løs på eReolen