To Kill a Mockingbird / Dræb ikke en sangfugl - fælleslæsning

'Shoot all the bluejays you want, if you can hit 'em, but remember it's a sin to kill a mockingbird.'
A lawyer's advice to his children as he defends the real mockingbird of Harper Lee's classic novel - a black man charged with the rape of a white girl. Through the young eyes of Scout and Jem Finch, Harper Lee explores with exuberant humour the irrationality of adult attitudes to race and class in the Deep South of the thirties. The conscience of a town steeped in prejudice, violence and hypocrisy is pricked by the stamina of one man's struggle for justice. But the weight of history will only tolerate so much.
To Kill a Mockingbird is a coming-of-age story, an anti-racist novel, a historical drama of the Great Depression and a sublime example of the Southern writing tradition.


Den 14. juni, dagen før jeg skulle begynde på nyt arbejde og dagen, hvor jeg skulle flytte størstedelen af møblerne ud af min lejlighed, blev jeg endelig opmærksom på at forlaget Lindhardt & Ringhof opfordrede til fælleslæsning med en read-along af den amerikanske klassiker Dræb ikke en sangfugl. Skemaet, de lavede, kan du se nedenfor (billedet linker til deres blogindlæg).

Jeg læste To Kill a Mockingbird tilbage i november 2013, og den gang anede jeg ikke, hvad jeg egentlig var ved at læse. Det blev derfor en noget blandet oplevelse, og jeg var klar over, at det var en bog, jeg gerne ville prøve kræfter med igen. For nylig havde bookdepository så en køn paperback på udsalg, og da forlaget kort tid efter foreslog fælleslæsning... it was meant to be.


Jeg var meget mere solgt på bogen denne gang. Den er spækket fuld af skarpsindige bemærkninger om liv, folk og opvækst som stadig holder i dag, og selvom det er en bog, der sagtens kan læses forholdsvist hurtigt, så kommer den virkelig til sin ret, hvis man giver sig tid til fordybelse og overvejelse.

Fælleslæsningen var altså en stor succes for mig. Skemaet holdt (næsten - jeg blev færdig dagen efter) og det var helt sjovt at have lektier for igen ;) Fik du ikke læst bogen, kan jeg kun på det varmeste anbefale den.

TO KILL A MOCKINGBIRD / DRÆB IKKE EN SANGFUGL
by Harper Lee
ISBN13: 9780099549482
309 pages / Published in 1960

Review by Iben Jakobsen, BoB, 2015

Kommentarer

Lån løs på eReolen