Uhyret i Loch Ness af Jesper W Lindberg

Året er 1880, og den skotske dykker Duncan MacDonald ligger gispende på kutterens dæk. Han er i chok. Øjeblikket forinden har han undersøgt et skibsvrag på bunden af søen Loch Ness, hvor et forfærdeligt syn mødte ham. Aldrig mere vil han lade sig sænke ned i det mørke dyb. Aldrig mere vil han tvivle på de historier han fik fortalt som barn. De er alle sammen sande. Der findes virkelig et uhyre i Loch Ness!
Tag med på en rejse ind i mystikkens verden, hvor vi kigger nærmere på myten om Loch Ness-uhyret i Skotland.
MYTER & MYSTERIER er en serie af lette fagbøger for større børn om uopklarede mysterier på kanten af myte, overtro og videnskab. Hver bog i serien undersøger et enkelt emne og stiller spørgsmålet: Hvor går grænsen mellem fakta og fiktion?


Uhyret i Loch Ness, som er den første bog i en ny fagbogsserie, Myter og mysterier, er en virkelig fin bog, der passer perfekt til større børn og barnlige sjæle.

Første del af bogen afdækker historien om Nessie, der går langt tilbage såvel som de nyere beretninger. Bogens fortæller ligger rigtig godt fokus på, hvordan de fleste er dybt utroværdige, men at der alligevel er noget, man ikke helt bare kan affeje. Den ligger således op til både nysgerrighed og spændende historier, mens den alligevel forholder sig videnskabeligt til de manglende fakta. Anden del af bogen går nærmere ind og kigger på hvad, det så måske er der findes i søen, hvis overhovedet noget.

Bogen er velskrevet omend jeg tænker enkelte ord er lidt for svære for de yngre - for de ældre er den fint letlæselig. Uanset alder er den uhyre spændende for alle med lidt interesse i myter og mysterier, og jeg er sikker på den vil vække glæde i både børneværelset og på biblioteket.
Jeg glæder mig til at se hvilke andre emner serien vil kaste sig over.

UHYRET I LOCH NESS
Myter og mysterier #1
af Jesper W. Lindberg
ISBN13: 9788758813714
169 sider / Udkommer den 10. august 2015

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget

Review by Iben Jakobsen, BoB, 2015

Kommentarer

  1. Det er virkelig en god og meget gennemarbejdet bog - jeg elskede virkelig selv det med, at den kigger ret skeptisk på historierne, men aldrig afviser at der rent faktisk kan befinde sig et eller andet form for "uhyr" i Loch Ness. Jeg glæder mig desuden også meget til at se, hvad de andre bøger i serien kommer til at handle om :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er helt enig Simone, det er virkelig en af de bedre lette fagbøger, den her :)

      Slet

Tilføj en kommentar

Lån løs på eReolen