Kvinden i Mørket af Anna Lyndsey

Forestil dig at leve et liv uden lys. Er det overhovedet muligt? Det er det for Anna Lyndsey, hvis hud ikke kan tåle nogle former for lys. I biografien "Kvinden i mørket" beretter hun om sit liv med denne helt specielle lidelse, som har tvunget hende til leve isoleret fra alt lys.
"Kvinden i mørket" er en livsbekræftende og meget rørende historie om en kvinde, der havde hele fremtiden foran sig, men som blev tvunget til at leve i mørke. I mørket lytter hun til lydbøger, holder kroppen i form og finder på opgaver, for hvordan lever man ellers et liv i mørke uden at gå helt fra forstanden?


Kvinden i Mørket er en virkelig spændende sand historie om en frygtelig lidelse. Anna Lyndsey fortæller her i sin biografi om hvordan hun udviklede stærk overfølsomhed overfor al slags lys og i år måtte leve i et mørklagt værelse i hendes kærestes hus.

Lyndsey beretter, hvordan hun pludseligt begyndte at føle en brændende smerte i huden når hun sad foran hendes arbejdscomputer, hvordan det udviklede sig til at omfatte alt menneskeskabt lys og om hvordan det en dag var hende umuligt at få det mindste glimt af solens stråler. Pakket ind i en masse lag tøj gemmer hun sig væk i sin hule, mens hun venter på natten (hvor selv stjernerne brænder hende).

Historien er lidt træg og lang i det (men helt ærligt, det er sgu heller ikke det mest spændende liv hun lever), men den sidste tredjedel tager ligesom lidt fart igen og gør det hele læsningen værd. Det er både interessant og sindsygt skræmmende. Man ved ikke rigtig hvad der foresager lysfølsomhed og eftersom det er patienterne umuligt bare lige sådan at tage til lægen, må mange helt undvære undersøgelser/behandling (hvis der ellers er noget, der virker).

I sidste ende må 43-årige Lyndsey være enormt taknemmelig overfor hendes kæreste, der er hendes støtte og kontakt til omverdenen og hendes familie. Det har ikke været et nemt liv for hende siden lysfølsomheden viste sit grimme ansigt i 2005, og 10 år senere stadig plager hende.

KVINDEN I MØRKET
af Anna Lyndsey
ISBN13: 9788763836999
267 sider / Udgivet den 15. maj 2015
Original titel: Girl in the Dark [2015]

Review by Iben Jakobsen, BoB, 2015

Kommentarer

Lån løs på eReolen