Når man kysser med øjnene af Carsten Flink

Sara har fået en rejse til Indonesien i eksamensgave af sin far. En tidlig morgen sejler de sammen ud på delfintur. I båden er foruden Sara og hendes far også den selvsikre fyr Mark og bådens fører, den unge indonesiske dreng Kuno.
Da Mark presser Kuno til at følge efter en flok delfiner gennem nogle rev, får det skæbnesvangre konsekvenser. Pludselig befinder Sara sig i en kamp for overlevelse, hvor troen, håbet og den spirende kærlighed føles stærkere end nogensinde før.
”Når man kysser med øjnene” er en universel kærlighedshistorie om den helt almindelige pige Sara, der havner i en ekstrem situation. Pludselig befinder hun sig i fremmede og vilde omgivelser på et både fysisk og følelsesmæssigt plan, på en øde ø og i midt i et spirende trekantsdrama, hvor to fyre trækker hende i hver sin retning. Konfrontationen med livets skrøbelighed og storhed, samt Kunos verdensopfattelse, der er helt anderledes end Saras, vækker store, eksistentielle spørgsmål i Sara. Skal hun dø uden at have oplevet kærligheden? Er det hendes skæbne?

Jeg var til at begynde med ikke helt imponeret over bogen her. Det hele føltes lidt for naivt og persongalleriet lidt for styltet. Specielt Mark ville jeg virkelig gerne ryste gevaldigt, og jeg var måske en lille smule skeptisk overfor, at skibbrude unge skulle have overskud til at tænke på kærlighed, mens de kæmper for ikke at dø på en øde ø.

Men så lige pludselig tog bogen fat i mig og ikke tale om den ville give slip igen. Den blev både hjertevarm og kær og frygtelig på en og samme tid. Det er ikke så lidt de tre udsættes for, og jeg var konstant i tvivl om hvor langt Flink ville tage realismen - for hvad er chancerne lige for at overleve?

Coveret må jeg nok indrømme er virkelig 80'er grimt i mine øjne, men indholdet er altså rigtig godt. Det er en letlæst ungdomsbog, der er lige til at gå til og bruge nogle hyggelige timer i selskab med.

NÅR MAN KYSSER MED ØJNENE
af Carsten Flink
ISBN13: 9788740601152
229 sider / Udgivet den 25. februar 2015

Review by Iben Jakobsen, BoB, 2015

Kommentarer

Lån løs på eReolen