Hadet af Thorstein Thomsen

En digtsamling, der indeholder 64 korte tekster, som danner et samlet forløb, der beskriver en ung kvinde og hendes hverdag i det krigsramte København. Bevægende og næsten besættende tekster, som ganske kort og ekstremt præcis rammer læseren og giver dyb indsigt i den unge kvindes gøren, laden og følelser. Ganske kort beskrives hverdagen under 2. verdenskrig på en måde, som man føler, at man selv er tilstede.
Thorstein Thomsen henvender sig med denne digtsamling i en slags billedroman, som både er poetisk og nøgtern, til de unge voksne, fra 13 år og op.

Hadet er en anderledes bog. Den bryster sig af at være både en digtsamling, en dagbogshistorie, 64 korte tekster, en billedroman, en ungdomsbog og en voksenroman. Den er derfor også enormt svær at placere på biblioteket, hvilket desværre har betydet, den er blevet lidt væk - og det er en skam.

Bogen er en fiktiv dagbog skrevet af en ung kvinde under anden verdenskrig, hvor hun slutter sig til modstandskampen. "Digtene" er ikke typiske besværlige digte, bare almindelig historie, fortalt lidt kortere og delt op med linjeskift. Til hvert dagbogsindlæg er der på modsatte side et stort billede, der illustrer dagens indlæg. Det er stærk skrevet, og man kan virkelig følge de følelser og aggressioner, der berettes om. Det er en bog, jeg gerne så nogle flere læste. Den er hverken sådan helt fantastisk eller en game changer, men den er solidt god, og den giver meget stof til eftertanke; blandt andet om hvad der får et menneske til at krydse den sidste grænse og tage en andens liv.


HADET
- en illustreret roman i 64 krigsdigte
af Thorstein Thomsen
ISBN13: 9788711320655
132 sider / Udgivet den 28. januar 2015

Review by Iben Jakobsen, BoB, 2015

Kommentarer

Lån løs på eReolen