Isla og Jagten på Lykke af Stephanie Perkins

I tre år har Isla haft et crush på den indadvendte tegner Josh, som hun går i klasse med på School of America i Paris.
I sommerferien møder hun ham tilfældigt på Manhattan, og romantikken begynder at blomstre. Men i løbet af skoleåret er både hun og Josh dog tvunget til at konfrontere de udfordringer, som alle unge par må gå igennem: familiedrama, usikkerhed omkring ens valg for fremtiden og risikoen for at blive adskilt.
Med New York, Paris og Barcelona som baggrund byder denne søde og fantastiske historie om ægte kærlighed også på et gensyn med de elskede karakterer Anna, Étienne, Lola og Cricket fra bøgerne Anna og det franske kys og Lola og naboens søn

Isla og Jagten på Lykke er bog nr 3 i en vellykket ungdomskærlighedsserie fra amerikanske Perkins. Tonen har været den samme hele vejen igennem serien, og det er sødt, let og lækkert. Bog 1 hedder Anna og det franske kys - bog 2 hedder Lola og naboens søn.


Isla går på den skole i Frankrig, Anna forvises til i bog 1 og her er hun smask forelsket i Josh (som er Etiennes bedste ven). Men vi starter ikke i Frankrig. Vi starter lidt rodet i New York og hopper direkte ind i kærlighedshistorien - og det var lidt en mærkelig start for mig. Det blev lidt for hurtigt og let - og lidt for belejligt. Men snart er historien ordentligt i gang, og det var atter en rigtig god læseoplevelse. Det bliver lidt voldsomt teenage dramatisk til tider, hvor man som udenforstående læser måske tænker, hold da nu lige op pigebarn, men bogen var mig konstant umulig at ligge væk. For får Isla lykken? Bogen tager sådan et twist halvvejs igennem, man kommer helt i tvivl.

Ingen af de to efterfølgere er helt så fantastiske som Anna og det franske kys, men de er stadig rigtigt gode. Bog 3 her skildrer ligesom de to foregående begær, kærlighed, usikkerhed, hjertesorger og søgningen efter hvem man er i forhold til andre og sig selv. Jeg er ikke ubetinget fan af alt, der udspiller sig på siderne, men jeg er stor fan af slutningen. Nurrhh!


ISLA OG JAGTEN PÅ LYKKE
Anna and the French Kiss #3
af Stephanie Perkins
ISBN13: 9788711452349
380 sider / Udgivet den 1. oktober 2015
Original titel: Isla and the Happily Ever After [2014]

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Review by Iben Jakobsen, BoB, 2015

Kommentarer

Lån løs på eReolen