Næsten 19 af Alyson Noël

Det kører for 17-årige Alex – i hvert fald på overfladen. Hun er smuk og smart, og så er hun bedsteveninde med skolens mest populære pige, M. Pigerne keder sig dog i deres lille forstadsflække og beslutter sig for at udforske Los Angeles’ pulserende natteliv. De udgiver sig for at være 19 år og møder to ældre, rige fyre, som tager dem med til cool fester i store Hollywood-villaer og på tjekkede natklubber. Weekendturene til byen bliver den perfekte afledning for Alex, som i smug kæmper med dalende karakterer, en fraværende far og en mor, som ikke forstår hende.
Men da den umiddelbare sjov begynder at stilne af, er Alex nødt til at overveje sit venskab med M, som skjuler hemmeligheder bag sit perfekte Burberry-ydre.


Jeg er vist gået hen og blevet helt fan af Noëls ikke-fantasy bøger. Ligesom Forbandede sommer er her tale om en ung pige, der skal finde sig selv og ender i lidt ekstrem situation men som man alligevel godt kan relatere til. Som man også kan læse sig til i beskrivelsen, så er Alex en af de unge smukke LA-agtige piger (den slags man altid ser i amerikansk tv), og hun kører med klatten - men så alligevel ikke, for skolen er ved at suge livet ud af hende. Vi kommer vidt omkring med følelser, sex, stoffer og teenagelogik, indtil Alex endelig når til det punkt, hvor hun får indsigt og kan sige fra.

På sin vis er bogen en komplet kliché, men den er bare så velskrevet og fin at læse at det er mig totalt ligegyldigt, at vi har set det hele før. Den er desværre originalt fra 2005, så vi får ikke lige det sidste nye twist med de sociale medier med, men den er alligevel stadig aktuel om teenageliv, og Noël rammer bare en virkelig ren tone, hvor jeg havde lyst til at læse mere.


NÆSTEN 19
af Alyson Noël
ISBN13: 9788771059526
280 sider / Udgivet den 1. marts 2015
Original titel: Faking 19 [2005]

Review by Iben Jakobsen, BoB, 2015

Kommentarer

Lån løs på eReolen