Pigen fra Napoli af Lucinda Riley

Rosanna Menici er kun en pige, da hun møder operasangeren Roberto Rossini, manden der kommer til at ændre hendes liv. I årene, der følger, bliver deres skæbner forbundet af deres store sangtalent og af den store og altopslugende kærlighed, som opstår mellem dem – en kærlighed der kommer til at få følger for alle, de holder af.
Rosannas talent fører hende fra en fattig opvækst i Napolis smalle gader til verdens største operahuse. Og med det skønne Italien som baggrund udspiller der sig i Pigen fra Napoli en uforglemmelig kærlighedshistorie om besættelse og svig – og om at finde sig selv og sin egen lykke.

Bogen her beskriver en kærlighed så altopslugende, at den totalt jævner hovedpersonen Rosannas andre tanker, drømme og ideer med jorden. Hun er forgabt i sangeren Roberto og ham i hende, men det er destruktivt og usundt for dem begge. Men hvor længe går der før de selv opdager det? Samtidig er Roberto en slyngel med utallige skeletter i skabet og selvom man hives med ind i kærligheden, har man også bare lyst til at ruske Rosanna. Nej nej nej pigebarn, hold dig fra ham! Hun lytter bare ikke.

Pigen fra Napoli tog mig ikke helt så meget med storm som jeg måske havde håbet, men den var alligevel svær at lægge fra mig. Det var en rigtig god historie og læseoplevelse at sidde med den i timevis på sofaen. Noget jeg rigtig godt kan lide ved Rileys bøger er, at jeg mere eller mindre er garanteret en happy ending - men det er ikke nødvendigvis den slutning, jeg havde forventet. Hun formår gerne at twiste det lidt, så selv om man måske har gennemskuet det meste, så slår den endelige løsning lige en lille krølle, så man efter sidste side sidder lidt eftertænksomt og overvejer, hvordan man selv ville have gjort eller reageret, hvis man var i hovedpersonens sko. Riley formår gang på gang at skrive nogle flotte store slægts- og kærlighedsromaner, der spænder over utallige årtier, uden at tabe læseren på gulvet en eneste gang. Det er fængende, velskrevet, trygt og rart. Der er drama men aldrig uro. Kort sagt er det altså bare en ganske perfekt bog til en kold efterårsdag :)


PIGEN FRA NAPOLI
af Lucinda Riley
ISBN13: 9788763838931
464 sider / Udgivet den 1. oktober 2015
Original titel: Aria [1996]

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget

Review by Iben Jakobsen, BoB, 2015

Kommentarer

Tilføj en kommentar

Lån løs på eReolen