Half a King af Joe Abercrombie

“I swore an oath to be avenged on the killers of my father. I may be half a man, but I swore a whole oath”
Prince Yarvi has vowed to regain a throne he never wanted. But first he must survive cruelty, chains and the bitter waters of the Shattered Sea itself. And he must do it all with only one good hand.
     The deceived will become the deceiver
Born a weakling in the eyes of his father, Yarvi is alone in a world where a strong arm and a cold heart rule. He cannot grip a shield or swing an axe, so he must sharpen his mind to a deadly edge.
     The betrayed will become the betrayer
Gathering a strange fellowship of the outcast and the lost, he finds they can do more to help him become the man he needs to be than any court of nobles could.
     Will the usurped become the usurper?
But even with loyal friends at his side, Yarvi’s path may end as it began – in twists, and traps and tragedy...

I Half a King følger vi Yarvi, der med sin forkrøblede arm bare skulle have været præst. Men så døde hans far og hans storebror - og så var Yarvi pludselig den næste i køen til at være konge. Men hvordan kan man være konge, når man knapt nok er en rigtig mand? Yarvi er klog og dannet, men han er ikke kriger, og hans verden minder mest af alt af en fantasy udgave af vores vikingetid. Han mister da også sit greb om tronen, da han forrådes og ender som slave på et skib, hvorfra han må kæmpe sig tilbage til sin rette plads i livet.

Half a King er en fantastisk fantasy bog. Velskrevet, gennemført og helt speciel. Noget ekstra særligt ved den er at det er en standalone. SHOCK! Hvornår har vi sidst set en standalone fantasy bog? Der er nærmest altid minimum 3 og gerne endnu flere endnu. Men den her starter, gennemfører og afrunder sin historie i bare én enkelt bog - og det er simpelthen så fedt at få en virkelig god historie uden nødvendigvis at skulle læse titusindvis af sider.

Men hov hov Iben, nu ikke for hurtig - for der er faktisk to bøger mere. Men som jeg har forstået det så er det ikke en trilogi som sådan. Næste bog Half a World foregår ganske vist i samme verden, men det er med nye hovedpersoner og kan også læses som en standalone.

Er man til rigtig fantasy, velskrevet handling og et gennemført persongalleri, så er bogen her den næste man skal kaste sig over. God fornøjelse!

HALF A KING
Shattered Sea #1
af  Joe Abercrombie
ISBN13: 9780007550203
373 sider / Udgivet i juli 2014

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2015

Kommentarer

 1. Jeg har længe haft planer om at læse denne bog, men jeg får nok først købt den til næste år - har allerede temmelig mange bøger på indkøbssedlen til næste bogbestilling :D

  Men det er en bog, jeg har meget høje forventninger til!


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Den kan du virkelig også glæde dig til! :)

   Slet
 2. Tak for anbefalingen, den lyder rigtig spændende. Og til mig, som ikke er crazy med serier, lyder den virkelig super :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er nemlig helt perfekt, når man ikke orker endnu en serie!

   Slet
 3. Den tror jeg også at jeg skal se nærmere på 😊

  SvarSlet
  Svar
  1. God fornøjelse når du når dertil :) den er go'!

   Slet
 4. Den tror jeg også at jeg skal se nærmere på 😊

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Lån løs på eReolen