Bye Bye Blackbird af Jesper Stein

Bye, bye, blackbird af Jesper Stein er andet bind i krimiserien om vicepolitikommissær Axel Steen, som vi første gang mødte i den anmelderroste Uro. I Bye, bye, blackbird bliver der rodet op i en af Axel Steens gamle sager, og snart er han på jagt efter en sadistisk drabsmand og voldtægtsforbryder, der udfører sine forbrydelser på Nørrebro i København. Samtidig døjer Axel Steen med problemer på hjemmefronten, hvor et stigende hashmisbrug og problemer med hans eks risikerer at få indflydelse på hans måde at håndtere voldtægtssagen på.

Bye Bye Blackbird er en vellykket toer, så simpelt kan det siges. Efter bog nr. 1, Uro, der havde sine udfordringer med lidt for rodet et plot, der ville for meget, vender vi i denne bog tilbage til det vigtige - sagen. Vi får en forhistorie om, hvordan Axel fortabte sig i et ung piges død flere år forinden - sagen der kostede ham konen og datteren. Nu er der så pludselig begået et nyt horribelt angreb (voldtægt og mordforsøg), og Axel aner en sammenhæng, ikke bare med hans gamle sag, men med mange flere, og før vi ved af det, er man viklet ind i et stort net af sammenhængende sager og frygtelige historier - og bag det hele er én ond mand - men hvem?

Stein skriver vanvittigt godt; i denne bog bevares fokus, og det står super skarpt. Jeg hørte den som lydbog, oplæst af Peter Carstens og det var enormt godt; så godt at jeg lyttede, mens jeg handlede ind, blev siddende i bilen længe efter ankomst og endda tog lydbogen med på badeværelset. Stein maler atter et dystert under-facaden billede af Københavns skyggeside, af dets skidte elementer og de mange politimænd, vi stoler på, beskytter os. Axel er lige så usleben som før, men der er færre forstyrrende elementer denne gang. Jo han drikker og ryger stadig, men han får et spark et vist sted og finder også selv fokusset på det vigtige.

Alt i alt en virkelig god bog, og jeg glæder mig meget til en gang at læse høre 3'eren Akrash.


BYE BYE BLACKBIRD
Axel Steen #2
af Jesper Stein
ISBN13: 9788740012606
11t 12m, lydbog / Udgivet i 2013

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2015

Kommentarer

  1. Jeg var/er begejstret over den bog, og den første i serien. Har endnu de to nyeste bøger i serien til gode.

    SvarSlet

Tilføj en kommentar

Lån løs på eReolen