The Beginning of Everything af Robyn Schneider

Varsity tennis captain, Ezra Faulkner, was supposed to be homecoming king, but that was before—before his girlfriend cheated on him, before a car accident shattered his leg, and before he fell in love with unpredictable new girl Cassidy Thorpe.
Cassidy is unlike anyone Ezra’s ever met, achingly effortless, fiercely intelligent, and determined to bring Ezra along on her endless adventures.
But as Ezra dives into his new studies, new friendships, and new love, he learns that some people, like books, are easy to misread. And now he must consider: if one’s singular tragedy has already hit and everything after it has mattered quite a bit, what happens when more misfortune strikes? 


The Beginning of Everything er en virkelig god bog. Jeg syntes den var lidt langsom om at komme i gang, men kunne slet ikke lægge den fra mig til sidst. Det er egentlig ikke fordi den kommer med noget banebrydende nyt (udover måske at bogens hovedperson og synsvinkel er en dreng, syntes næsten altid YA er fra pigers synspunkt), men historien er velskrevet og god.

Ezra var så tæt på at have det hele, Han var hold kaptajn på tennis holdet, super populær, datede en cheerleader, ville helt sikkert blive prom king - men da kæresten er ham utro til en fest og han efterfølgende køres ned af en bil, der smadrer hans ene ben og hans umiddelbare fremtid, må han pludselig lægge livet om. Pludselig virker det hele bare så meningsløst og han kan ikke længere finde sig til rette hos hans tidligere slæng. Han viser sig faktisk at være en vældig klog fyr, og da han begynder at hænge ud sammen med en gammel ven og kommer med på debat holdet, åbnes nye døre for ham.

Og så er der pigen. Selvfølgelig er der en pige, og selvfølgelig er det ikke så ligetil. Selvfølgelig er hun lidt en manisk pixiegirl. Men det handler egentlig ikke så meget om kærligheden i sidste ende. Det er mere et spørgsmål om, at Ezra skal finde ud af hvem han egentlig er og hvad han vil.

The Beginning of Everything's tagline er Everyone gets a tragedy og det går på vi alle vader rundt i livet til der lige pludselig sker noget, der får os til at vågne op og først derefter kan alt det vigtige for alvor komme i gang. Jeg er ikke rigtig enig, men det fungerer i bogen her, som jeg varmt kan anbefale til en kold vinterdag.

THE BEGINNING OF EVERYTHING
af Robyn Schneider
ISBN13: 9780062217141
335 sider/ Udgivet i 2014

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2015

Kommentarer

Lån løs på eReolen