Det Blå Dyb af Jennifer Donnelly

På sin forlovelsesmorgen burde prinsesse Serafina kun bekymre sig om gensynet med prins Mahdi, hendes barndomskæreste. Men hendes sind er opfyldt af mørke drømme, hvor en flok havhekse hidkalder hende, og en ældgammel ondskab igen er blevet vakt til live ...
Under ceremonien angriber en fjendtlig hær, og snart er Serafina på flugt for sit liv sammen med sin bedste veninde, Neela. På deres færd opdager de, at de deler drømmen om havheksene – og at de er tvunget til at finde frem til fire andre havfrueheltinder, der er spredt på tværs af havenes seks riger. Havfruerne udvikler et ubrydeligt bånd og afslører en hemmelig sammensværgelse, der truer med at udslette hele deres verden.

Jeg har tidligere læst en bog af Jennifer Donnelly, som jeg var ret glad for. Hun skriver godt, gennemtænkt og let læseligt - Det samme kan også siges om denne.

Som første bog i Vandflammens Saga er Det Blå Dyb den bog, der åbner en længere serie om et havfolk i krig. Vi følger prinsesserne Serafina og Neela, da de pludselig står overfor udfordringer, de aldrig havde forestillet sig. Hvad der skulle have været en festdag, kaster i stedet veninderne hovedkuls ud i mørke og farefulde vande, tæt forfulgt af onde styrker. Hvor de tidligere har været vante til at blive opvartet og beskyttet, må de nu passe på dem selv og forsøge at nå frem til deres mål - uden rigtigt at vide hvad målet egentlig er og hvorfor.

Det Blå Dybs svaghed ligger i, hvor langt tid den bruger på at bygge historien op i forhold til, hvor hurtigt det pludselig skal gå til sidst. Bogens styrke derimod ligger i hvor velkonstrueret den er. Havfruerne er ikke bare tilfældige mytiske mennesker på havets bund. De er et stort og varieret folkefærd med en kultur og en historie. En historie, der er tæt knyttet til os på landjorden - og Atlantis. Herudover har Donnelly også konstrueret en stor del ord og navne, der giver det hele et ekstra lag (hertil kan nævnes at lydbogens oplæser er meget dygtig til både de italienske gloser og de fiktive). Selve hovedpersonerne er 16-årige (hav)piger, og de er som unge piger nu en gang er. Lettere naive og til tider lidt irriterende, men med hjerte og gåpåmod, og det er en spændende historie at følge. Samtidig fylder kærligheds elementet befriende lidt - her er i stedet fokus på venskab og sammenhold, og jeg tror det også er det, de næste bøger vil have fokus på.

Jeg kan roligt afsløre bogen slutter med lidt af en cliff hanger, der efterlader en med stor lyst til at få fat i næste bog i serien, Vilde Bølger. Jeg er ret spændt på, hvordan historien udvikler sig videre herfra - der er lagt op til noget meget stort.


DET BLÅ DYB
Waterfire Saga #1
af Jennifer Donnelly
ISBN13: 9788771650747 (lydbog) / 9788771058116 (hb)
8t, 2m / 334 sider / Udgivet i juni 2015
Original titel: Deep Blue [2014]

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2016

Kommentarer

  1. Kunne være jeg snart skulle give mig i kast med den. Den står jo og pynter på reolen.....

    SvarSlet

Tilføj en kommentar

Lån løs på eReolen