Jeg blogger dig væk af Agnes Hammer

Julie er smuk, populær og god til at synge. Sammen med sit band skal hun optræde til skolefesten. Men pludselige begynder Julie at få onde e-mails, fornærmelser og trusler. Så dukker der en falsk profil af Julie op på nettet, hvor folk skriver, at hun er en snobbet kælling. Snart begynder klassekammerater og vildt fremmede mennesker at svine hende til. Julie er helt fortvivlet. Hvem står bag? Situationen tilspidses, da hun tvinges til at forlade bandet, og truslerne går over i vold ...
Jeg blogger dig væk! er en ungdomsroman om bagsiden af de sociale medier. Den handler om misundelse, mobning og forfølgelse. Hvem kan Julie stole på, og hvem står bag den falske profil og mobningen? Det er romanen om, hvordan en dum spøg på internettet kan udvikle sig og komme helt ud af kontrol.
Jeg blogger dig væk er en interessant ungdomsbog, der sætter fokus på internetmobning og den ringe-i-vandet effekt det kan have i den virkelige verden. Begivenheder eskalerer, og ting tager overhånd. Da jeg opdagede, at bogen er tysk, kunne jeg ikke helt lade være med at sammenligne den med en anden tysk ungdomsbog, jeg for nyligt læste - Resten af sommeren. Jeg Blogger dig væk er helt klart bedre, men stilen er meget den samme (måske det bare er sådan de tyske YA forfattere gør det?)

Konceptet heri er ret enkelt. Hovedpersonen Julie er en populær pige og virkelig god til at synge - og nogen er utilfreds med egen tilværelse og beslutter sig for at alting er Julies skyld, og derfor skal hun trynes. Efterhånden som det tager om sig, hopper andre unge med på vognen, for det er jo så dejligt nemt i dag at svine andre til uden at skulle se dem i øjnene og se hvor ondt deres ord gør (tak for lort, sociale medier). Julie kæmper imod presset, men som de fleste andre udsat for mobning af sådan en grad, er det begrænset hvor længe, man kan blive ved med at ignorere alt det, der gør ondt. Man kan måske fristes til at kalde plottet lidt forudsigeligt, men overordnet er det godt, velskrevet og engagerende. Jeg syntes overordnet, det er en rigtig fin bog, og jeg tænker også, at det er en bog, folkeskolen måske kunne tage til sig i undervisningen. Budskabet er i hvert fald relevant.


JEG BLOGGER DIG VÆK
af Agnes Hammer
ISBN13: 9788740604535
170 sider / Udgivet den 10. oktober 2015
Original titel: Ich blogg dich weg! [2013]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2016

Kommentarer

Lån løs på eReolen