Elskede Heidi af Lotte og Søren Hammer

En kold februardag kidnappes en pige fra en københavnsk udflytterbørnehave. Pigens bedstefar er vicerigspolitichef, og Konrad Simomsen påtager sig modvilligt sagen. Kidnapninger er ikke hans ansvarsområde, og desuden bryder han sig ikke om sager, hvor børn er involveret. To dage senere findes pigen død i en beboelsesejendom i Bellahøj. Kort herefter bliver en teenagepige, hvis far er politibetjent, kidnappet på vej hjem fra håndbold. Et foruroligende mønster tegner sig: Nogen har til hensigt at skade politiets ansatte ved målrettet at ramme deres familier. Frygten breder sig blandt Konrad Simonsens medarbejdere i Drabsafdelingen. Ikke alene er de på bar bund i de to sager, men gerningsmandens næste træk kan også ramme dem selv.

Elskede Heidi er 6. bog af planlagte 8 i Lotte og Søren Hammers krimiserie om chefkriminalinspektør Konrad Simonsen fra Drabsafdelingen i København, og den er hamrende god. Jeg har læst samtlige bøger i serien i lidt omvendt rækkefølge (5, 4, 1, 2, 3,) og jeg må nok sige, at serien først virkeligt bliver god, når man kommer til den fjerde bog i rækken og frem - og bog 6 her er muligvis den bedste af dem alle.

Plottet er spændende, persongalleriet er levende, og der er ikke så meget at sætte en finger på. Vi kender efterhånden drabsafdelingens medarbejdere og chef ind og ud, men de får alle en ekstra kant i denne sag, der går hele landets politistyrke på. Som så ofte følger vi samtidig med deres historie og synsvinkel, også morderens (dog uden at få afsløret hvem han egentlig er før til allersidst) og der var flere gange, hvor man vitterlig frygter for vigtige personers liv. Hammerne kan finde på lidt af hvert. Plottet tager også ny teknologi i brug med minimale droner, overvågning og hacking.

Ligesom Jesper Steins bøger har jeg følelsen af, at serien her tegner et ret godt billede af Danmarks skyggesider og landets politi; det føles ægte for mig hvordan personerne agerer og reagerer. Jeg glæder mig meget til næste bog, men er også ret spændt på, hvilken retning serien vil udvikle sig i. Der er sket ting og sager, der vil have konsekvenser videre frem.


ELSKEDE HEIDI
Konrad Simonsen #6
af Lotte og Søren Hammer
ISBN13: 9788702172034
Lydbog, 11t 33m / Udgivet den 6. marts 2015

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2016

Kommentarer

Lån løs på eReolen