Akrash af Jesper Stein

Vicepolitikommissær Axel Steen er på sit livs nedtur, da hans chef, Jens Jessen, får et yderst penibelt tip om, at det er lykkedes den russiske mafia at placere en muldvarp centralt i den danske politietat. Jens Jessen begynder diskret at kredse stikkeren ind, og inden længe optræder fem navne på hans liste over mistænkte. Blandt dem er Axel Steen, hvis accelererende stofmisbrug og tætte kontakt til Nørrebros bandemiljø kun er med til at gøre ondt værre.
Mens Axel nærmer sig bunden med faretruende hast, overskrider han alle sine personlige grænser i kampen for at rense sit navn og redde sit skrøbelige omdømme. Og først alt for sent går det op for ham, at hans ekskone, Cecilie, spiller en afgørende rolle i sagen.

Stein bliver bedre og bedre.

Slet og ret, så simpelt kan det siges.

Akrash er tredje bog om Axel, og den er super fed. Stein har tidligere bevist at han kan skrive om det hårde danske undergrundsmiljø (Uro) og skrive en hæsblæsende krimi (Bye Bye Blackbird), og her i tredje bog fletter han på bedste vis de to sammen. Stein har en rigtig god skrivestil og hans plot bliver mere og mere kompliceret, og Axel har så mange forskellige facetter og nuancer og er komplet umulig at sætte i nogen kasse. Er han good cop eller bad cop? Narkoman eller in control? Undercover eller rogue? På røven eller lige på stregen? Man ved intet. Der er så meget mind fuck i bogen her, og man er konstant på kanten. Det er en super fed oplevelse.

Jeg glæder mig voldsomt meget til at fjerde bog, Aisha, er til at få fat i som lydbog, for det er et medie som den serie bare har fungeret helt genialt i for mig. Det kan virkelig anbefales.


AKRASH
Axel Steen #3
af Jesper Stein
ISBN13: 9788740018141
Lydbog, 10t 12m / Udgivet i 2014

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2016

Kommentarer

Lån løs på eReolen