Spejl, skulder, blink af Dorthe Nors

Sonja kan ikke skifte gear. Det er faktisk tvivlsomt, om hun overhovedet er sådan en, der kan lære at køre bil. Hun er ældre end de andre på køreskolen, og hendes kørelærer Jytte har så meget på hjerte, at hun ikke har tid til at lære Sonja om gearskifte. Hun ordner det bare for hende. På sjette måned.Som sin mor er Sonja ikke helt finjusteret som kvinde. Hun bor alene i København, oversætter svenske krimier og går til massage hos Ellen, som tydeligt kan mærke problemerne hobe sig op i hendes bindevæv. Men hun er en fighter, det har Sonja altid fået at vide. Hun er nu ikke selv så sikker, men en dag samler hun mod til sig og beder om at skifte kørelærer. Kan man for fanden ikke bare lære at køre bil?

Åh, jeg ville så gerne have syntes godt om den her bog. Den har sine gode elementer, men er ultimativt for rodet og abstrakt til mig.

Jeg syntes selve køreskole elementet er sjovt  - specielt når man nu hører den som lydbog, mens man fræser op og ned af E45. Den måde Sonja forgæves forsøger at sætte sig op i mod først den ene og så den anden kørelærer, der begge er frygtelige på hver deres måde, er fin.

Men resten af bogen. Kapitlerne om hendes apatiske tilgang til livet, hendes massør, søsteren Kate og deres manglende forhold til hinanden. Det blev bare for kedeligt og for rodet, og ja, for abstrakt.

Jeg har tidligere læst Minna mangler et øvelokale som er en finurligt herlig udelukkende skrevet i hovedsætninger, og jeg havde selvfølgelig håbet på et nyt pletskud. Den her ramte desværre bare ikke rent ind hos mig.


SPEJL, SKULDER, BLINK
af Dorthe Nors
Oplæst af Stine Prætorius
ISBN13: 9788702189414
Lydbog, 4t 27m / Udgivet den 2. februar 2016

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2016

Kommentarer

Lån løs på eReolen