Kampen om sommersværdet af Rick Riordan

Jeg var helt vildt spændt på at læse Riordans nyeste skud på en ret imponerende stamme. Godt nok har han skrevet rigtig fint om både græsk og romers mytologi (omend han tit har haft nogle ret andre versioner af historierne og legenderne end jeg lige  var bekendt med) - men kunne han, en amerikaner, skrive om den nordiske mytologi? Jeg er naturligvis ingen ekspert, og mine kilder er da primært også Valhalla tegneserierne og Erik Menneskesøn bøgerne, men jeg føler så afgjort et ejerskab - og jeg var ikke sikker på, om jeg var klar til at lade Riordan pille ved min mytologi.

Men det gør han nu ganske godt. Vi følger 16-årige Magnus, der bor på gaden i Boston, og har gjort det siden for 2 år siden, hvor hans mor døde og med sine sidste ord sendte ham på flugt. På flugt fra politiet og myndighederne og på flugt fra hans onkel Randolph, som moren altid har advaret ham imod.

Men en dag hører han, nogen spørger efter ham. Hans onkel - men også en fjern kusine. Annabeth. (Ja, den Annabeth) leder også efter ham, men han er for mistroisk til at give sig til kende. Men så falder han i et baghold og møder alligevel sin onkel, der mildest talt virker rablende gal. Randolph ævler løs om helt ulogiske ting som nordiske guder og et længst forsvundet sværd.

Og så dør Magnus. [spoiler - ej joke, han siger det selv på side 1]

Ja, så skulle man jo ellers tro en bog ville slutte ret brat derefter, men det er først her det begynder. Udvalgt af en valkyrie til at genopstå i Odins hal, er det nu tid til at Magnus kommer på sit livs (døds?) rejse.

Læseren tages med på en forrygende tur rundt i den nordiske mytologi og dens mange forskellige verdener, legender og sære væsener. Som sædvanlig væver Riordan sig ind og ud af fakta og fiktion og får lavet en rigtig fin historie. Jeg syntes personligt at Percy Jackson var bedre, men Magnus Chase har helt klart potentiale. Og trods de mange sider, tog den mig kun få dage at læse - til dels er den dejlig letlæst, til dels er den super fængende og godt skrevet.


KAMPEN OM SOMMERSVÆRDET
Magnus Chase and the Gods of Asgard #1
af Rick Riordan
ISBN13: 9788711513200
559 sider / Udgivet i april 2016
Original titel: The Sword of Summer [2015]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2016

Kommentarer

Lån løs på eReolen