Kiera Cass & Selection bøgerne

I dag skriver jeg ikke en anmeldelse - jeg skriver en anbefaling.

Nu har jeg nemlig læst samtlige bøger af Kiera Cass i Selection universet og hold nu fast, hvor er de bare gode.

Jeg begyndte at læse The Selection - Udvælgelsen med samtlige fordomme i mod den. Det var garanteret bare sådan noget håbløst over-the-top YA fnidder romantik. Og ja. Det er det. Men jeg kunne slet slet ikke få nok. Man får undervejs i trilogien løst til at ryste America et par gange (så svært er det sgu heller ikke at vælge!) men man holder med hende og af hende hele vejen igennem.

For nu lige at fortælle hvad serien handler om, så befinder vi os i Amerika ude i fremtiden eller i en parallel tidslinje. USA eksisterer ikke som sådan længere og er i stedet et kongerige kaldet Illea, hvor folket er opdelt i kaster, der bestemmer, hvem man er, og hvad man må. Kongefamilien er ettere, udstødte er ottere. Hovedpersonen America Singer (17 år gammel) er langt nede på rangstien som femmer sammen med resten af hendes familie; de er alle kunstnere, musikere og sangere af profession (modeller og popmusikere, etc er toere).

Landets kronprins Maxon skal giftes, og pr tradition skal hans brud findes blandt folket. Samtlige ugifte unge piger kan deltage, og 35 udvælges til at bo i paladset og én bliver the one. America er forelsket i sekseren Aspen, men han overtaler hende til at deltage, da han ved, han ikke selv kan tilbyde hende noget. Og så kan man vist godt gætte sig til, hvem der meget modvilligt bliver blandt de 35 heldige piger. Aspen finder midlertidig også vej til paladset, og kronprins Maxon viser sig at være ret så dejlig og interesseret i den rødhårede femmer med stort temperament - og så er det ellers America får nok at se til.

Historien er yderst medrivende, velskrevet og charmerende. Udvælgelsen sendes til hele landet som et andet reality show og der er rigtig mange fine elementer og facetter i historien. Cass har gjort det virkelig godt.

Når man så har slugt The Selection, The Elite og The One (og tro mig, de bøger er næsten umulige at lægge fra dig, siderne flyver), så kan man gå videre til de korte historier - her samlet i antologien Happily Ever After illustreret hist og her med fine tegninger af forfatteren. Her følger vi bl.a. Maxons mor som ung, Aspen, en tjenestepige og et par andre udvalgte piger.

Til slut kan man så kaste sig over de to nyeste bøger The Heir og The Crown, som sætter et rigtig fint punktum på en virkelig dejlig ungdomsserie.

Bøgerne henvender nok primært til piger, unge som gamle, og indeholder en uimodståelig kærlighedshistorie om valg, konsekvenser, identitet og mod.

Jeg har læst og hørt de 3 første af bøgerne på dansk, og de sidste 3 på engelsk. Samtlige kan på det varmeste anbefales.

Kommentarer

 1. Om ikke andet, så er det i hvert fald nogle rigtige pæne covers bøgerne har. Men man hører godt nok flere og flere gode ting om den.
  Jeg har da også tilføjet dem på min liste på Mofibo ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er super flotte! De virker også til at få mere og mere omtale, men det er nu også fortjent :)

   Slet

Tilføj en kommentar

Lån løs på eReolen