Korte bøger - Store historier

Stærkt inspireret af Christina fra Ruskjærs Bøger vil jeg kigge nærmere på de kortere bøger i min samling - for det er jo ikke størrelsen men gørelsen; man skal ikke kimse af de forfattere, der har formået at fatte sig i korthed. Deres historier kan være lige så store som visse bøger der fylder 500+ sider.

Jeg har her udvalgt 17 korte bøger fra min bogreol på højst 200 sider (og de fleste væsentligt mindre - men også et par enkelte, der lige er et par sider over).

From top to bottom:

Honeymoon i Paris - Jojo Moyes, 119 sider
En kærlighedshistorie om en honeymoon, der er kørt af sporet, med en kvinde der føler sig alene og en mand, der har blandet arbejde og fritid sammen. Bogen fungerer på sin vis som prequel til Hende du forlod (men så alligevel ikke, da mange detaljer er blevet ændret)
Lykkerider - Lars Damkjær, 179 sider
Samtidssatire om tre forskellige kvinder i desperate situationer, hvis historier flettes sammen med store konsekvenser.
The Lion, the Witch and the Wardrobe - CS Lewis, 203 sider
Den klassiske fantasyroman for børn. Et klædeskab der fungerer som portal til en anden verden, Jesusløven og den onde heks - og de 4 helte/børn som er Hogwarts grundlæggerne inkarneret.
For alt i verden - Lars Høybye, 160 sider
En musikroman om en ung mands skæbne og opvækst op igennem 70'erne til 90'erne.
Coraline - Neil Gaiman, 185 sider
Mens hendes forældre har for travlt med at arbejde udforsker Coraline deres nye hus og mærkelige naboer og finder en dør til en parallel verden og hendes "andre" forældre. Og så bliver det mørkt.
The Double - Fyodor Dostoyevsky, 168 sider
Russisk klassiker om kontorarbejderen, der føler sig misforstået og alene, da en dobbeltgænger dukker op og en for en begynder at overtage hans liv og køre ham ud på et sidespor.
A Clockwork Orange - Anthony Burgess, 149 sider
En kultklassiker filmatiseret og bandlyst i op til flere lande. 15-årige Alex er lederen af et stærkt kriminelt slæng af venner, før han anholdes og sendes til rehabilitering. Absolut ikke for sarte sjæle. Er i øvrigt skrevet på engelsk/pseudo-russisk og kræver en del koncentration at læse.
Do Androids Dream of Electric Sheep? / Blade Runner - Philip K Dick, 183 sider
Atter en kultklassiker. Et fremtidsscenarie (2021, bogen er fra 1968) om robotter, kunstig intelligens, kærlighed og liv, hvor man følger en politimand, der jagter undslupne androids.
Roverandom - JRR Tolkien, 120 sider
Ja, dén Tolkien. En børnehistorie om en lille hund der forvandles til et stykke legetøj og nu må på noget af en tur over månen og under havet for at blive en hund igen.
Push / Precious - Sapphire, 135 sider
Precious Jones, 16 år, en sort analfabet fra Harlem, voldtages af sin far gentagne gange og smides ud af skolen før der endelig er nogen der opdager der er noget der er helt galt.
En bog jeg faktisk ikke har fået taget mig sammen til at læse fordi filmen gjorde det så godt (og grusomt).
All quiet on the Western front - Erich Maria Remaque, 207 sider
En mesterlig roman om de horrible forhold i og mentale konsekvenser af skyttegravene under Første Verdenskrig set fra de tyske soldaters perspektiv.
Animal Farm - George Orwell, 95 sider
Alle dyr er lige, men nogle er mere lige end andre. En klassisk og fantastisk satirisk roman med en stærk politisk kommentar.
Hungersnød - Aki Ollikainen, 142 sider
Barsk roman om den store hungersnød i Finland i 1867 der kombineret med en barsk vinter tog livet af 15-20% af befolkningen.
Paris for One - Jojo Moyes, 96 sider
Endnu en kort historie fra Moyes om en ung forsagt kvinde, der skulle have været på romantisk weekend, men ender med at sidde alene i Paris - men byen har andre planer for hende.
Warhorse - Michael Morpurgo, 144 sider
En utroligt rørende bog om venskabet mellem en dreng og en hest, der begge vokser op til at blive soldater i Første Verdenskrig. Filmatiseringen kan på det varmeste anbefales, men ha' kleenex i nærheden.
The ice dragon - George RR Martin, 120 sider
En kort roman om en ung piges bånd med en isdrage. Markedsført som en børnebog men typisk Martin er der død og ødelæggelse overalt.
Goliat - Tom Gauld, 94 sider
En grafisk roman der sætter et spin på bibelhistorien om David og Goliat. Måske var Goliat bare en stor fyr, der egentlig slet ikke har lyst til at være soldat...

Kommentarer

Lån løs på eReolen