Vilde bølger af Jennifer Donnelly

De unge havfruer, Serafina og Neela er på en desperat jagt efter hver deres magiske talisman, som de skal bruge i kampen mod den ondskab, som er ved at samle sig i de undersøiske riger. Men havfolk, som de før havde stolet på, viser sig nu at være forrædere.

Donnelly har i Vilde Bølger skrevet en fantastisk god toer. Da Det Blå  Dyb sluttede og de mange personer, man meget hurtigt var blevet introduceret for, spredtes ud i alle verdenshavene, var jeg en anelse skeptisk over hvor meget næste bog måtte favne over, men Donnelly formår at holde fokus og stiller atter skarpt på Serafina og Neela. De to unge havfruer har hver deres mission og kan ikke længere falde tilbage på, at andre rydder op efter dem. Serafina må acceptere, at hun er retmæssig Regina - men må også sande at skurkene har helt andre planer for hendes kongerige. Samtidigt må Neela kæmpe imod, da hendes familie ikke kan acceptere hendes forvandling og udvikling. Hun er ikke længere deres lille havpige. Udover en ganske kort visit fra Ling, hører vi ikke andet til de andre udvalgte havfruer, hvilket ærgrer mig en smule, men omvendt giver det bogen meget mere stabilitet ikke at skulle følge så frygteligt mange personer.

Serafina og Neela kommer nu også ud for så rigeligt med eventyr og farefulde missioner, og det var en sand fornøjelse at læse. Skrivestilen er let og fængende, og jeg er stadig meget imponeret over det undersøiske univers som Donnelly så møjsommeligt har bygget op med alle dets detaljer, ordspil og navne. Persongalleriet er spændende og varieret, og der sker hele tiden noget - men det føles aldrig stressende eller presset. Det er virkelig nemt at holde af personerne og involvere sig i deres oplevelser. Neela allierer sig med hvad må være afrikanske havfruer, mens Serafina opdager modstandsgruppen de Sorte Finner.

Jeg glæder mig rigtig meget til at læse tredje bog i serien, Mørke Vande, og se hvor næste trin af rejsen vil føre dem hen. Donnelly har bygget en meget troværdig og spændende historie op omkring fortidens mysterier og ondskaben, der truer, samt talismaerne, der skal findes. Bog 4, Sea Spell, ser ud til muligvis at være sidste bog om havets indbyggere. Den er netop udkommet på engelsk.

Bogen hører nok til under fantasy / young adult, men kan handling- og sprogmæssigt sagtens læses fra omkring de 11-12 år og op.


VILDE BØLGER
Vandflammens Saga #2
af Jennifer Donnelly
ISBN13: 9788771059458
341 sider / Udgivet i august 2015
Original titel: Rogue Wave [2015]

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2016

Kommentarer

  1. Stabiliteten var også noget jeg syntes var fint i den her, og jeg håber at den samme stabilitet kommer i de næste par bøger, men bare fra nogle af de andre synsvinkler.

    SvarSlet
    Svar
    1. Helt enig. At dømme ud fra de to næste bøgers forsider så skal vi nok komme ind på livet af de andre også, men om de får hovedfokuset eller om der stadig skal være primært plads til Sera og Neela bliver spændende at se

      Slet

Tilføj en kommentar

Lån løs på eReolen