Simon vs. the Homo Sapiens Agenda af Becky Albertalli

Sixteen-year-old and not-so-openly gay Simon Spier prefers to save his drama for the school musical. But when an email falls into the wrong hands, his secret is at risk of being thrust into the spotlight. Now change-averse Simon has to find a way to step out of his comfort zone before he's pushed out—without alienating his friends, compromising himself, or fumbling a shot at happiness with the most confusing, adorable guy he's never met.

Simon vs the Homo Sapiens Agenda er en rigtig sød bog og kommer med på min liste over gode fund på mofibo. Den udkommer i øvrigt på dansk lige om snart den 30. september ved Høst&Søn med titlen Simon vs verdens forventninger.

Bogen handler om 16-årige Simon, der ikke er klar til at komme ud af skabet, da en klassekammerat ved et uheld læser hans mail og herefter afpresser ham. Martin vil egentlig bare have Simons hjælp til at få en date med en af Simons veninder, men Simon er forståeligt nok super frustreret over at blive behandlet på den måde og risikere at få alt ødelagt og blotlagt. For mailen? Det er hans superhemmelige brevudveksling med en anden dreng, der også er bøsse. Og Simon er forelsket. Men i mailen er de begge anonyme – det eneste han med sikkerhed ved, er at den anden dreng også går på hans skole.

Simon vs the Homo Sapiens Agenda formidler på fin vis Simons frustrationer og tanker og hvordan han føler sig afskåret fra sine venner – og hvordan de løbende reagerer, for selv om Simon primært lige i denne stund har fokus på sig selv, så har de også en masse kørende.

Noget der appellerer til mig ved den her bog er dens simplicitet. Der er ingen rumvæsener, overnaturlige begivenheder eller sågar bare store kampe, der skal kæmpes. Simon er en helt almindelig teenager på en ganske almindelig skole, der lever et totalt almindeligt liv. Og bogen handler om hans hverdag. Ganske vist en bid af hans hverdag, der lige er gjort en tand mere spændende, men stadig bare triviel hverdag. Og det fungerer rigtig godt. Albertalli har skrevet en rigtig god bog.

Slutningen kunne godt have været lidt skarpere (det bliver lidt for meget sødsuppe til min smag), men alt i alt er det bare en rigtig dejlig historie, og man holder uendeligt meget af Simon hele vejen igennem - og så er der bare nogle af de mest herlige citater i den bog!SIMON VS THE HOMO SAPIENS AGENDA
af Becky Albertalli
Oplæst af Michael Crouch
ISBN13: 9780062411501
Lydbog - 6h 45m / Udgivet i 2015

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2016

Kommentarer

  1. Ej, den lyder altså virkelig god! På sådan en skøn, underspillet måde.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er den virkelig også :) Og underspillet er et rigtigt godt ord at bruge om den, underspillet på den bedst tænkelig måde.

      Slet

Tilføj en kommentar

Lån løs på eReolen