Half the world af Joe Abercrombie

Thorn Bathu was born to fight. But when she kills a boy in the training square she finds herself named a murderer.
Fate places her life in the hands of the deep-cunning Father Yarvi as he sets out to cross half the world in search of allies against the ruthless High King. Beside her is Brand, a young warrior who hates to kill. A failure in her eyes and his own, the voyage is his last chance at redemption.
But warriors can be weapons, and weapons are made for one purpose. Will Thorn always be a tool in the hands of the powerful, or can she carve her own path? Is there a place outside of legend for a woman with a blade?

I Half the World vender vi tilbage til samme verden, som vi blev introduceret til (og slæbt hele vejen rundt i) i Half a King (som var en fed bog). Den første bog handlede om den forkrøblede prins Yarvi, men i bog 2 her er fokuset skiftet til krigenkvinden Thorn Bathu - en pige født til at slås, men i et vikingelignende samfund, der ikke ligefrem er åben overfor forandring. En anden fremtrædende person i bogen, hvis ikke ligefrem hovedperson nr 2, er Brand. En ung kriger, der er som bygget til det - men som hader det og egentlig bare vil have en retfærdig verden. Der vil gøre det rette.

Yarvi har stadig en stor rolle i bog nummer 2, ligesom andre fra den tidligere bog også er med, men det er Thorn og Brand, som bærer bogen her, og det gør de godt. Det er i høj grad en dannelsesrejse for dem, hvor de skal finde ud af hvem de er, hvem de gerne vil være, og ikke mindst, hvordan de slipper levende fra det. De skal ud på en sørejse og vitterligt kryse det halve af verden, og det er ikke helt ufarligt.

Jeg synes, Abercrombie har skrevet nogle rigtigt gode bøger, der er dejligt anderledes. Miljøet er hårdt og barsk, og persongalleriet er farverigt, og ikke nødvendigvis helt som man forventer. Han har bygget en virkelighedstro verden op krydret med traditionel fantasy og et næsten genkendeligt vikingeliv. Jeg skulle lige i gang og forsøge at huske tilbage til bog 1 og fandt den derfor lidt træg lige i begyndelsen, men den sidste halvdel slugte jeg mere eller mindre på én enkelt dag. Pludselig var den bare ikke til at lægge fra sig igen.

Nu havde jeg jo rigtig travlt med i sidste indlæg at fortælle, at bog 1 var en standalone og wow hvor sjældent ser man lige det efterhånden, og jo; de kan også godt læses nogenlunde selvstændigt. Eller i hvert fald, du får en slutning i dem. Der er ingen cliffhanger, der tvinger dig videre. Men at læse bog 2 uden at læse bog 1 vil være en ærgerlig oplevelse, for du vil ikke genkende de mange forskellige personer, og deres tidligere historier bliver ikke ridset op heri.

Alt i alt: endnu en fed bog, hvor alt det lyserøde er skiftet ud med skarpe sværd, pels og saltvand.


HALF THE WORLD
Shattered Sea #2
af Joe Abercrombie
ISBN13: 9780007550258
486 sider / Udgivet i februar 2015

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2016

Kommentarer

  1. Hm... jeg bør snart få læst denne bog. Jeg læste den første og var lidt skuffet, for selvom det var rart, at det ikke var en monstertyk bog på 600 sider, så følte jeg ind imellem også, at den hoppede lidt for meget, og at der ikke var lige så megen dybde i den, som jeg havde forventet. Men jeg har stadig en fiks idé om, at jeg vil kunne lide serien som helhed.


    Mvh.
    Den lille Bogblog

    SvarSlet

Tilføj en kommentar

Lån løs på eReolen