Værd at dø for af Lee Child

Der er dødbringende problemer i bondelandet Nebraska … og Jack Reacher havner midt i dem. Først lægger han sig ud med familien Duncan, en lokal klan, der har skræmt en hel egn til underkastelse. Men det er en gammel, uløst sag om et forsvundet barn, der for alvor fanger Reacher. Familien Duncan vil af med Reacher – og det er ikke kun hemmeligheder fra fortiden, de forsøger at skjule. For deres egen farlighed til trods er de blot det nederste led i en stor forbryderisk fødekæde. Det ville give meget mere mening for Reacher at styre fri af de massive problemer, hans indblanding vil medføre. Men det er umuligt for ham.

Efter 61 timer tog mig med storm, var jeg super begejstret og klar på at læse mere om Jack Reacher. Det tog lidt tid, før jeg fandt den rette fortsættelse, da det virker lidt rodet, hvilke man har valgt at oversætte og hvornår - forskellige forlag har haft bolden. Pt sidder Jentas med bøgerne og har udgivet i hvert fald #14, #15 og #16.

Værd at dø for viste sig dog at være en ret anderledes Jack Reacher bog end 61 timer, og jeg havde det lidt svært med den. Der er simpelthen for meget selvtægt. Jeg er et ret autoritetstro menneske, og selvom jeg godt kan råbe hurra for Reacher, når han giver de onde et par på lampen, så har jeg det ikke godt med, når folk decideret tages helt ud af spillet. Og i denne roman, der foregår i et landbrugssamfund så dybt inde i Nebraska, at selv politiet er flere 100 km væk, så bliver Reacher og de mennesker, han allierer sig med bare for meget den lovgivende, den udøvende og den dømmende magt i én. Derudover syntes jeg måske også plottet blev en tand for rodet med adskillige sidehistorier.

Det absurde er nok, at det stadig er en god roman. Reacher er stadig Reacher, og Child skriver rigtig godt. Jeg  var bare ikke fan af lige præcis denne historie, og den måde problemerne bliver løst på. Jeg glæder mig til næste bog, Ingen vej tilbage, som jeg snart skal skynde mig at læse, så jeg kan komme i biografen og se filmatiseringen med min far :)


VÆRD AT DØ FOR
Jack Reacher #15
af Lee Child
ISBN13: 9788771073782
Lydbog, 12t 52m / Udgivet i 2016
Original titel: Worth Dying For [2010]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2016

Kommentarer

Lån løs på eReolen