Den sidste dans og andre historier af Victoria Hislop

10 atmosfærerige og stemningsfulde noveller i Den sidste dans og andre historier tager læseren med rundt i Hislops elskede Grækenland. Som en tidligere rejsejournalist, der besidder en passion for det græske samfund, indfanger Hislop den græske folkestemning og kultur i sine smukke fortællinger om kærlighed, loyalitet, afsavn, hævn og forsoning.

Er man fan af Hislop og hendes tidligere bøger om blandt andet Grækenland, så er denne bog absolut værd lige at stikke næsen i. Har man nogensinde været i Grækenland, er denne bog værd at tage et kig i. Hislops kærlighed til og viden om den græske hverdag skinner igennem på hver side og hun maler et meget stemningsmættet portræt - men ikke kun af alle de rare ting. Flere noveller heri referer til alt fra studenteroprør, finanskrise og svig. Hvor hendes romaner gerne er romantiserede historier, så ser mange af novellerne virkeligheden i øjnene.

Mens stemningen rammer plet og man transporteres direkte til Grækenland under læsningen, så føles en del af novellerne uforløste, og derfor også kun de 3 stjerner. Men jeg tror egentlig på sin vis det er meningen - de er jo netop noveller, og ikke lange romaner; de maler et kort og hurtigt billede af et liv, en hverdag, en situation, en uventet udvikling. Men ved nogle ville jeg nu alligevel have ønsket lidt mere. Ved lidt for mange vendte jeg sidste side, og tænkte bare "nå".

Men den kritik til trods - en kort fin bog, der er værd at bruge et par timers læsning på.


DEN SIDSTE DANS: OG ANDRE HISTORIER
af Victoria Hislop
ISBN13: 9788771161816
160 sider / Udgivet den 1. april 2016
Original titel: The Last Dance and Other Stories [2012]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2016

Kommentarer

Lån løs på eReolen