Kindred Spirits af Rainbow Rowell

‘Everybody likes everything these days. The whole world is a nerd.’
‘Are you mad because other people like Star Wars? Are you mad because people like me like Star Wars?’
‘Maybe.’
Kindred Spirits er en ualmindelig dejlig bog. På trods af dens korte format formåede den at få mig til at holde så uendeligt meget af Elena og sugede mig helt ind, så den slet ikke var til at slippe. Det hjælper naturligvis nok hvis man a) kan lide Star Wars og b) er lidt til den nørdede side generelt.

For det her er en nerd-fest. Unge Elena (18 år gammel) er opvokset med Star Wars. Hendes far var über fan, og det har smittet af. Nu er han desværre død, men vi befinder os i december 2015 og Star Wars: The Force Awakens, den længe LÆNGE ventede sequel, har premiere om ganske få dage, og Elena vil ære hans minde og tage del i, hvad hun altid har fået beskrevet som noget af det fedeste - at stå i kø til biografen flere dage i forvejen. Også selvom man i dag kan bestille billetter hjemmefra og er garanteret en plads. Men hun vil opleve det.

Hvad hun ikke havde forventet, var så at KØEN kun består af 3 mennesker. Hende inkluderet. Så bliver det ligesom lidt svært at forsvinde i mængden og være en flue på væggen.

Kindred Spirits er fuld af varme og hygge og bare umanerlig god. Den er cheesy, men på den kære måde. Den var helt fantastisk at læse til readathon, og jeg er sikker på, at jeg kommer til at genlæse den bare for at genopleve glæden og det lille fællesskab, der opstår på det kolde fortov ude foran en biograf.


KINDRED SPIRITS
af Rainbow Rowell
ISBN13: 9781509820832
62 sider / Udgivet den 3. marts 2016

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2016

Kommentarer

Lån løs på eReolen