The Tiny Wife af Andrew Kaufman

A robber charges into a bank with a loaded gun, but instead of taking any money he steals an item of sentimental value from each person. Once he has made his escape, strange things start to happen to the victims.
A tattoo comes to life, a husband turns into a snowman, a baby starts to shit money. And Stacey Hinterland discovers that she’s shrinking, a little every day, and there is seemingly nothing that she or her husband can do to reverse the process.

For lidt under 2 år siden stiftede jeg for første gang bekendtskab med Andrew Kaufman, og hans skrivestil, der er vidunderlig mærkelig. Han står bag den tilsvarende korte histore All my friends are superheroes, og The Tiny Wife er noget hen af i samme retning.

Den starter med at en bevæbnet mand røver en bank - eller rettere, han røver de mennesker, der er i banken. Han beder dem give sig det, de har på sig med størst sentimental værdi. Og efter hans exit, begynder der at ske mærkværdige ting med ofrene.

Bogen er fortalt af en af ofrenes mand, der ser tilbage på hændelserne. Mens blandt andet en tatovering vækkes til live, et barn skider penge og en mand forvandles til en snemand, så opdager denne mands kone, Stacey, at hun dag for dag krymper - og der er ingen tegn på, at hun på et tidspunkt vil holde op med at krympe igen.

Jeg læste bogen til readathonet og dertil passer den glimrende. Kaufman skriver rigtig godt, og historien er hurtigt læst og fordøjet. Der er helt klart nogle budskaber mellem linjerne (akkurat som i All my friends are superheroes), men der er også bare ren underholdning. Jeg sad i hvert fald med et fornøjet smil på læben, mens jeg rystede forundret på hovedet over den fantasi, der skal til for at finde på sådanne nogle historier. Han holder det så dejligt simpelt, trods det er så mærkværdigt.

Absolut anbefalelsesværdig hvis du skal prøve noget helt anderledes :)


THE TINY WIFE
af Andrew Kaufman
ISBN13: 9780007439232
80 sider / Udgivet i december 2010

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2016

Kommentarer

Lån løs på eReolen