Mørke vande af Jennifer Donnelly

Serafina er nu ikke længere en fortabt og forvirret prinsesse, men i stedet den selvsikre leder af modstandsgruppen De Sorte Finner. Mens hun kæmper for at sabotere sin fjende og samle allierede til kampen, står hendes veninder over for deres egne udfordringer. Ling er fanget i Rafe Mfemes gigantiske trawler, som fragter hende til et fængsel. Becca mødes med Astrid og finder ud af, hvorfor den ondalianske havfrue altid er så vred: Hun gemmer på en pinefuld hemmelighed. Ava kan ikke vende hjem, fordi dødsrytterne venter på hende der. Og det bliver mere og mere vanskeligt for Mahdi – Serafinas forlovede – at opretholde løgnen om, at han er forelsket i Lucia Volerno. Hvis Lucias forældre fatter mistanke til ham, vil hans liv og alle Serafinas håb for fremtiden blive slukket.
Bog 1: Det Blå Dyb --- Bog 2: Vilde Bølger

I denne tredje bog i Vandflammens Saga om havfruerne går det atter løs. Vi følger stadig også den hovedsagelige hovedperson Serafina, men i højere grad ligger fokuset på blandt andet Astrid, Becca og Ling på deres rejser. Historien er spækket til bristepunktet med politiske intriger og hårrejsende spænding, og jeg syntes personligt, det er den bedste i serien hidtil. Nu kender vi alle havfruerne og verdenshavene, og det er en sand fornøjelse at komme med rundt på deres individuelle eventyr og kampe for både at finde sig selv (total dannelsesrejse), men også naturligvis for at finde de skjulte talismaner, de skal bruge for at bekæmpe skurken.

Mørke vande har virkelig bare alt hvad der skal til. Helte og heltinder, man kan elske og spejle sig selv i, skurke, man uhæmmet kan hade, en virkelig kompleks og smuk verden og baggrundshistorie, og en historie, der er lige til at gå til og heppe på. Det passer alt sammen perfekt til en læser i 13-16-års alderen (ja og så mig og alle de andre ældre fans ;)

Fjerde og formodentlig sidste(?) bog i serien, Sea Spell, udkom på originalsproget i 2016 og jeg glæder mig SÅ meget til at få slutningen af historien.

- og selvom man naturligvis ikke skal dømme en bog på dets cover, 
så har den her serie altså nogle af de smukkeste forsider  -MØRKE VANDE
Vandflammens Saga #3
af Jennifer Donnelly
ISBN13: 9788771653083
412 sider / Udgivet den 6. oktober 2016
Original titel: Dark Tide [2015]

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2016

Kommentarer

Lån løs på eReolen