Synderen af Tess Gerritsen

ET GERNINGSSTED. ET UBESKRIVELIGT BLODBAD.
To nonner bliver brutalt overfaldet indenfor klosterets vægge. Der virker ikke til at være den mindste antydning af motiv. Men under en obduktion opdager den retsmedicinske patolog, Maura Isles, noget meget uventet.
Og da endnu et lemlæstet lig dukker op i forbindelse med sagen, drages Isles og kriminalassistent Jane Rizzoli ind i en skrækindjagende efterforskning, der virker til at implicere alle omkring dem.
Men hvem kan egentlig frasige sig at have syndet?
Jeg har tidligere læst Kirurgen og Lærlingen, men aldrig fået dem anmeldt her på bloggen. Det skal dog ikke afholde mig fra at fortælle jer om 3. bog i denne skønne krimiserie af Tess Gerritsen - og desuden varmt anbefale enhver krimifan at læse de to første også.

For lige at opsummere så har vi hidtil i de to første bøger fulgt kriminalassistent Jane Rizzoli fra Boston i hendes opklaring af to brutale overgreb- og mordsager. Rizzoli er bad ass og lidt af en enspænder - en af de få kvinder i blå, og hun føler, hun må konkurrere med sine mandlige kollegaer for at bevise sit værd.

I denne 3. bog skiftes hun så ud med retsmediciner Maura Isles (som vi er blevet flygtigt introduceret for i de to første bøger). Isles har en broget fortid med en utro mand, og netop hendes fortid har meget at sige i historien her. Det betød, at tempoet og hele følelsen af historien blev noget anderledes, og jeg indrømmer ærligt, jeg i den første halvdel af bogen var noget skeptisk. Men heldigvis kommer der til sidst fut i sagerne og fokuset ligges endeligt på selve kriminalsagen, og tempoet og spændingen steg hastigt.

Gerritsen er uddannet læge og har derfor et grundigt medicinsk indblik, der virkelig gør, kriminalsagerne føles meget ægte (og ikke kun når de befinder sig i obduktions-lokalet). Hun ved, hvad hun snakker om, og forstår at skrive det, så man sidder på kanten af stolen. Der er drabelige mord og uhyrlige scenarier, men det føles virkeligt og giver anledning til mange kuldegysninger.

Gerritsen kommer i øvrigt også til Danmark lige om snart - hun kan nemlig mødes på Krimimessen i Horsens den 1. og 2. april, og jeg skal så meget have en autograf i en af mine bøger. Og der kommer vist også en helt ny bog af hende til den tid - Dobbeltgængeren :)


SYNDEREN
Rizzoli og Isles #3
af Tess Gerritsen
ISBN13: 9788776776367
400 sider / Udgivet den 1. november 2016
Original titel: The Sinner [2003]

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2017

Kommentarer

Lån løs på eReolen