Ritmatikeren af Brandon Sanderson

Brandon Sanderson har gjort det igen! Manden har et helt fantastisk talent for at opbygge nye spektakulære og troværdige verdener, og i denne bog befinder vi os (måske) i en fjern magisk steampunk-agtig fremtid.

Hovedpersonen Joels højeste ønske er at blive Ritmatiker. At få evnen til at puste liv til to-dimensionelle væsner lavet af kridttegninger er menneskehedens eneste forsvar mod de vilde kridtlinger, som er ondsindede væsner, der efterlader lemlæstede lig i kølvandet på deres fremmarch. Joel har et brændende ønske om at deltage i kampen mod dem, men en fortid og baggrundshistorie der forhindrer ham - vi får undervejs i bogen at vide hvorfor.

Som søn af en kridtmager og en rengøringskone må Joel se til, mens andre studerende lærer den magi, som han vil gøre alt for at tilegne sig. Da flere studerende om natten bliver kidnappet fra deres værelser, får Joel dog sin chance. Som assistent for professor Fitch, der skal opklare kidnapningerne, befinder han sig pludselig i centrum for en række begivenheder, der for evigt vil forandre ritmatikken og verdenen.

Altså, simpelthen bare wow. Ritmatikeren fungerer vildt godt. Den er en flot blanding af YA, magi, spænding, endda lidt krimi og ... kridt. Ja hvem havde set det komme?? Et intrikat nyt magisk koncept baseret på kridttegninger!? Som i kan se på billederne, forsøgte jeg  mig også lidt, men alt forblev stille og i 2D.

Som altid i en Sanderson bog er det hele super gennemarbejdet, velskrevet, fængende og bare virkelig godt. Joel er en herlig hovedrolleindehaver, jeg er stor fan af hans samspil med Melody og hendes humørsvingninger, og jeg havde på ingen måde regnet historien ud på forhånd.

Bogen er flot illustreret med smukke detaljer og forklaringer på denne nye magi samt de forskellige forsvarscirkler. Der er også enkelte fine illustrationer af forskellige kridtlinger, men desværre er nogle af dem lettere utydelige - måske en fejl i trykkeriet? Jeg fandt dog bogen på Mofibo også og her kunne tegningerne ses i høj opløsning

Alt i alt en virkelig flot og sej bog, og jeg er så spændt på bog 2, The Aztlanian, som måske / måske ikke udkommer på engelsk engang i år.


RITMATIKEREN
Rithmatist #1
af Brandon Sanderson
ISBN13: 9788771711547
470 sider / Udgivet den 8. september 2016
Original titel: The Rithmatist [2013]

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2017

Kommentarer

  1. Den lyder rigtig spændende :) må da lige undersøges lidt nærmere :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg kan i hvert fald kun anbefale den :)

      Slet

Tilføj en kommentar

Lån løs på eReolen