Sværd af glas af Victoria Aveyard

Mare Barrows blod er rødt. Hun hører til samfundets bund: den almindelige befolkning, som skal tjene den sølvblodede elite. Men det viser sig, at Mare har Sølver-egenskaber. På overmenneskelig vis kan hun kontrollere lyn, og det gør hende til et våben, som de magtfulde Sølvere ønsker at styre.
Kongen kalder hende en umulighed, men hun finder ud af, at hun ikke er den eneste af sin slags. Hun undslipper den intrigante prins Maven og tager af sted for at finde og redde de andre Røde med Sølver-egenskaber. Hendes håb er, at de vil slutte sig til hende i kampen mod de magtfulde Sølvere, men den mission er livsfarlig og bringer hende på kant med sine allierede i Den Højrøde Garde.
Krigen mellem den voksende oprørshær og de sølvblodede magthavere intensiveres, og det samme gør Mares kamp mod det mørke, der vokser i hendes sjæl. Vil hun vakle under vægten af de mange liv, der må ofres for oprøret? Eller har forræderi og svigt allerede gjort hende hård?
Sværd af glas starter lige på og hårdt, hvor Rød dronning slap. Mare og Cal er på flugt fra Maven og hans hær, og de finder tilflugt hos den Højrøde Garde - men hvem er disse bagmænd egentlig, og kan man stole på dem? Mare har dog kun én ting på dagsordenen - finde og redde de andre Røde med Sølver egenskaber inden, Maven gør det.

Aveyard har atter skrevet en fængende og hæsblæsende roman. Mare's evner er vokset i styrke, men indeni er hun et stort rod, og hun føler sig som et sværd af glas - dødbringende men skrøbelig. Efterhånden som bogen udspiller sig bliver hun mere og mere kold og dyster. Et mørke vokser indeni hende, og hun er nødt til at kæmpe for at holde sig ovenvande.

Det er en rigtig fed bog, dog følte jeg også, den var lidt kaotisk at følge med i - mest fordi det hele går så enormt hurtigt. Jeg skulle lige bruge et par kapitler på at komme ind i historien igen, og så var jeg nærmest bagud. Samtidig er Mare dybt splittet og utilpas, så det er en helt anderledes bog end etteren, der bygger verdenen og dens karakterer op, og hvor jeg egentlig fik det indtryk, at hun støttet af de andre, ligesom fandt sig selv. Heri har hun stort set mistet alt, og hun magter det ikke rigtig mere -  men hun bliver alligevel ved med at kæmpe. Bogen kan på visse punkter sammenlignes med blandt andet Hunger Games bøgerne samt Red Rising serien - det klasseinddelte samfund/opstand og revolution, hovedpersonen der vakler i sin tro på sig selv, og de actionfyldte scener. Og nå ja, så er den også rigtig godt skrevet.

Og sidst med ikke mindst - sikke en afslutning!! Der fik den lige hevet den sidste stjerne med i land til fuldt hus. På alle måder en anbefalelsesværdig serie til fans af YA fantasy.
SVÆRD AF GLAS
Red Queen #2
af Victoria Aveyard
ISBN13: 9788702189193
464 sider / Udgivet den 26. januar 2017
Original titel: Glass Sword [2016]

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2017

Kommentarer

  1. Jeg er lidt over halvvejs lige nu, og den er goood!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jaaa :D Glæder mig til at høre dine tanker, når du er færdig!

      Slet

Tilføj en kommentar

Lån løs på eReolen