Diabolik af SJ Kincaid

Når en dræbermaskine forelsker sig ...

Nemesis er en Diabolik - En genetisk fremstillet bodyguard, der er bundet til sin ejer hele livet. Nemesis ejes af pigen Sedonia Empyrian, der er datter af en magtfuld senator i et intergalaktisk rige, der styres af en gal kejser. Sedonias far har uklogt ikke lagt skjult på sin interesse for teknologi og videnskab, som er bandlyst og erstattet af religion, og kejseren befaler, at familien sender Sedonia som garanti for senatorens loyalitet.

Familien vælger at sende Nemesis i hendes sted, og hun må nu påtage sig rollen som senatorens datter. Hun er lærenem og upåvirket af det magtspil, der udspiller sig omkring kejseren; Men hun er ikke forberedt på de følelser, hun pludselig får, da hun møder andre, der behandler hende som et menneske, og ikke en dræbermaskine.

Hele sit liv har hun vidst, at hun ikke er et rigtigt menneske. Blot en maskine af kød og blod - og ingen sjæl. Men passer det? Inden Nemesis ved af det, er hun en vigtig brik i et ondskabsfuldt spil mellem kejseren og den magtbegærlige elite.

Diabolik er en spændende og anderledes sci-fi fortælling. Nemesis har til at begynde med en kølig distance til det meste. Det er indprogrammeret i hende, at hun skal elske og beskytte Sedonia for enhver pris, men da de sender hende afsted alene, og hun nu skal fake menneskelighed, begynder hun så småt også at udvikle sig og blive menneskelig.

Grundprincipperne i bogen er meget klassisk YA med kærlighed, identitetsøgning og en hulens masse splittede følelser + livsfarlige actionscener, men den er vældig godt skrevet og en fin tilføjelse til reolen. Jeg var lidt lang tid om at komme ordentlig i gang med den, men de sidste par hundrede sider blev læst meget hurtigt; der fik den alligevel kløerne i mig.

Bogen startede som en standalone, men Kincaid har sidenhen besluttet sig for en trilogi. Det er lidt trist, har jeg lyst at sige, for historien er fin og i mine øjne færdig, men omvendt bliver det da også spændende at se mere til personerne. Spørgsmålet er bare om forfatteren har en historie, der er en værdig efterfølger?


DIABOLIK
The Diabolic #1
af SJ Kincaid
ISBN13: 9788711523773
372 sider / Udgivet den 1. november 2016
Original titel: Diabolic [2016]

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2017

Kommentarer

Lån løs på eReolen