Dobbeltgængeren af Tess Gerritsen

Retsmediciner dr. Maura Isles er vant til at stå ansigt til ansigt med døden i sit daglige arbejde, men aldrig før har et dødsfald rystet hende så meget, for den kvinde, der findes skudt i nærheden af Mauras hjem, ligner hende på en prik, helt ned til de mindste detaljer. Og ikke bare det – en dna-test bekræfter den overrumplende kendsgerning: Den gådefulde dobbeltgænger er rent faktisk hendes tvillingesøster. Den allerede bizarre drabsefterforskning bliver nu en rejse ind i en fortid fuld af mørke hemmeligheder og fordrejede sandheder, og Maura føres på sporet af den mor, hun aldrig har kendt – en iskold og beregnende kvinde, der gav hende livet … men måske også har tænkt sig at tage det fra hende igen.
De her bøger bliver bare bedre og bedre! Jeg er storfan af Gerritsens krimiserie, og det skyldes blandt andet de fede plot, den skarpe skrivestil, og det fantastiske persongalleri. Gerritsen gør det så godt, og mens mord og onde gerninger opklares, introduceres vi til flere og flere lag af de to kvindelige hovedpersoner. Rizzoli er stadig gravid, ja faktisk noget nær færdigbagt, men det forhindrer hende ikke i at knokle videre. Og ja, Dr. Isles? Hun har nok at se til!

Som i Synderen er denne bog hovedsageligt fra Moiras synspunkt, og hun er ude på noget af en mental rutschebane. At hun var adopteret, vidste hun udmærket - men at hun havde en søster og så endda en enægget tvilling en af slagsen, havde hun aldrig forestillet sig. Og som når man hiver i en løs tråd i et stykke stof, så optrævles mere og mere, og endnu flere dystre skjulte sandheder vælter frem.

Jeg ELSKER Dobbeltgængeren, og jeg har ved flere lejligheder proklameret den som værende min hidtidige favorit i serien. Der er så meget gysende spænding, og man ved ikke hvad der sker på næste side. Jeg gruede sågar på et tidspunkt at tage bogen op og læse videre - jeg frygtede for hvad det var i gang med at udvikle sig til!

Jeg havde i øvrigt den udsøgte fornøjelse at mødes med Tess Gerritsen på Krimimessen i Horsens sammen med et par andre bloggere (Tak Jentas!), og hun er bare så herlig! Vi snakkede om løst og fast, og heriblandt fandt jeg ud af, at hunfaktisk skrev bogen, der senere blev til filmen Gravity! (desværre blev hun også røvrendt af filmselskabet, men det er en anden og meget længere historie). Hun har faktisk også en del romantiske bøger i sin bibliografi, men i dag fokuserer hun på Maura og Isles (bog 12 udkommer på engelsk til efteråret).


DOBBELTGÆNGEREN
Rizzoli & Isles #4
af Tess Gerritsen
ISBN13: 9788776778644
374 sider / Udgivet den 23. marts 2017
Original titel: Body Double [2004]

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2017

Kommentarer

Lån løs på eReolen