En perfekt datter af Amanda Prowse

Hustru. Mor. Datter. Hvad sker der, når det hele bliver for meget?
Jeg læste og anmeldte for ikke så lang tid siden En mors historie, en anden af Prowses bøger, og ud fra den havde jeg fået blod på tanden - men jeg vidste også, at jeg stod overfor en ny barsk bog. Prowse skriver intet sukkersødt; hun serverer den barske brutale virkelighed, hvor livet ikke går, som man havde drømt om.

En perfekt datter handler om Jackie, som elsker sin familie. Men den er også ved at drive hende udover randen. Hendes børn driver hende til vanvid, hendes mand er temmelig doven og tjener for lidt, og hun har selv måtte sige sit job op for at passe sin senildemente mor døgnet rundt og agere hjemmehjælper med alt, hvad det indebærer. Livet er ingen dans på roser, og hun drømmer sig ofte væk, til hvad nu hvis. Hovedsageligt, hvad nu hvis hun og ungdomskæresten, den svenske tilflytter, var forblevet et par? I drømmeland bor Jacks i en kæmpemæssig villa med alskens luksus.

Men i virkeligheden skændes hun med sin teenagedatter, hendes søn stresser hende, og hendes mor har skidt i sengen. Igen.

Jacks har ofret meget for at kunne give sin familie et trygt og kærligt hjem. Det eneste, hun ønsker sig er, at hendes børn får en lysere fremtid end hendes egen - og så længe, at datteren Martha kommer på universitet og ikke lader noget stoppe sine drømme, vil det være det hele værd … vil det ikke?

Men intet går som forhåbet, og Jacks har snart noget bristepunktet - og så dukker en velkendt skikkelse op fra fortiden.

Jeg hørte En perfekt datter som lydbog og var meget overrasket, da jeg bestilte bogen på biblioteket, og så hvor kort den er. Kun 285 sider fylder denne ellers store historie! Det er utroligt hvor meget Prowse får skrevet og beskrevet på så kort tid - og hun gør det så godt.

En absolut anbefalelsesværdig læseoplevelse, hvis man er til den type genre. Jeg er helt vild med Prowse's stil; ligesom med En mors historie skal bogen lige have lov at komme godt i gang og folde sig ud, men derefter er den helt umulig at slippe. Man er sammen med Jacks i tykt og tyndt, og hold fast, hvor man føler med hende!


EN PERFEKT DATTER
No Greater Courage #1
Indlæst af Susanne Storm
af Amanda Prowse
ISBN13: 9788702202496
Lydbog, 9t 17m / Udgivet den 13. maj 2016
Original titel: Perfect Daughter [2015]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2017

Kommentarer

Lån løs på eReolen