Bag lukkede døre af B.A. Paris

Hvad foregår der egentlig bag de lukkede døre hos det perfekte par, Jack og Grace?
Han ser godt ud og er velhavende. Hun er charmerende og elegant. Han er advokat og kæmper for voldsramte kvinder og har aldrig har tabt en eneste sag. Hun er den perfekte hustru, der forguder sin mongolide lillesøster og er fremragende til både havearbejde og at lave mad. De er stadig nygifte, men det virker, som om de har alt. Man kan bare ikke undgå at kunne lide dem. Man bliver fortryllet af luksussen og den lette stemning i deres hjem, af deres imponerende middagsselskaber. Man får lyst til at lære Grace bedre at kende.

Men det er ikke så let, for Jack og Grace er mildest talt uadskillelige.

Nogle ville sige, at det er ægte kærlighed. Andre ville undre sig over, hvorfor Grace aldrig tager telefonen. Eller hvorfor hun aldrig kan mødes til en kop kaffe, selv om hun ikke arbejder. Hvordan hun kan lave så overdådige måltider og stadig være så slank. Eller hvorfor hun tilsyneladende aldrig tager noget med sig, når hun går hjemmefra, ikke engang en kuglepen. Og hvorfor alle vinduerne i stueetagen er sikret med metalskodder.

Den her bog er både fantastisk godt skrevet og helt og aldeles afskyelig uhyggelig. Den er så psykisk grusom, og særligt som lydbog føles det, som om det onde bliver ved i evigheder. 60% igennem den var jeg SÅ tæt på at lægge den fra mig og opgive helt. Det gjorde simpelthen helt ondt at lytte, og jeg fik næsten ondt i maven. Grace er så magtesløs og fortabt, og Jack så djævelsk snu, at man ikke kan se en ende på det. Heldigvis kunne en veninde, der havde læst den på engelsk, trøste mig og bede mig holde ud. Og den er det værd!

Bag lukkede døre er en sindsyg fed og uhyggelig bog, der hører blandt de bedste inden for sin genre af domestic noir. Paris skriver godt og fængende, og jeg anbefaler bogen her til alle der er vilde med thrillere inden for hjemmets 4 vægge.


BAG LUKKEDE DØRE
af B.A. Paris
ISBN13: 9788776778422
303 sider / Udgivet den 10. februar 2017
Original titel: Behind Closed Doors [2016]

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2017

Kommentarer

Lån løs på eReolen