Carry on af Rainbow Rowell

Simon Snow is the worst chosen one who's ever been chosen.
That's what his roommate, Baz, says. And Baz might be evil and a vampire and a complete git, but he's probably right. 
Half the time Simon can't even make his wand work, and the other half, he sets something on fire. His mentor's avoiding him, his girlfriend broke up with him, and there's a magic-eating monster running around wearing Simon's face. Baz would be having a field day with all this, if he were here - it's their last year at Watford School of Magicks, and Simon's infuriating nemesis didn't even bother to show up. 
Bogen her er ret speciel. Den starter nemlig som en fiktiv bog i en helt anden bog - nemlig Fangirl. Heri skriver hovedpersonen fanfiktion om en bogserie, der er et Harry Potter spoof - og Carry On er sidste bog i denne "serie". Det lyder måske lidt forvirrende, men det giver faktisk fin mening når man sidder med den - og ellers fungerer den også som selvstændig (selvom jeg dog helt klart vil anbefale, at man lige læser Fangirl først og får det hele med. Rowell har selv udtalt, at det aldrig var planen, at bogen her skulle blive til noget - men år efter at Fangirl var skrevet færdig og udgivet, spøgte Baz og Simon stadig i baghovedet på hende og krævede mere opmærksomhed.

Bogens udgangspunkt er som sagt noget a la Harry Potter. Engelske forældreløse Simon bliver som barn optaget på den magiske skole Watford og her oplever han hvert skoleår det ene eventyr efter det andet sammen med hans venner. Han bor på værelse med hans ærkefjende Baz, som han er overbevist om er vampyr. Carry On er som sagt "sidste" bog i en fiktiv serie, så vi får kun kort beskrevet tidligere store begivenheder. Nu er det starten på det sidste skoleår, Simon er 18 år gammel og snart er det tid at stå ansigt til ansigt med den voksne verden - men først er der lige det ultimative showdown. Voldemort The Insidious Humdrum lurer som altid rundt om hjørnet og truer hele det magiske samfund.

Lige til at begynde med hæftede jeg mig ved hvert enkelt ting, der minder om Harry Potter bøgerne, men historien bliver undervejs til sin egen, og det endte med at fungere rigtig godt for mig. Jeg kan rigtig godt lide Simon, Baz og Penny, og hele dette lidt mere moderne magiske samfund, der udfolder sig. Det er langt mere interegreret i den virkelige verden end HP universet, men har absolut også sine egne spøjse ideer. Bogen er proppet med action, venskab, kærlighed og loyalitet, og jeg syntes, den er herlig. Helt klart en sjov bog at kaste sig over, hvis man er Harry Potter fan (og vel og mærke ikke er så fanatisk, det ikke er tilladt at have det lidt sjovt med den oprindelige historie).


Carry on
af Rainbow Rowell
ISBN13: 9781447266945
518 sider / Udgivet i 2015

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2017

Kommentarer

 1. Det er en ret sjov idé til en bog - kan være jeg skal læse den på et tidspunkt :-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
 2. Det er virkelig en fin bog.

  SvarSlet
 3. Jeg kunne også godt forestille mig at nogle fanatiske Potter fans vil finde den fornærmende ;)

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Lån løs på eReolen