Destination: Thailand af Katy Colins

Virkelighedens Bridget Jones som backpacker.
Destination: Thailand er en bog om at genfinde sig selv. Det er en bog om en kvinde, der fik sit hjerte knust, men efterfølgende oplever, det måske er det bedste, der nogensinde er sket for hende. For da den dør uventet smækkes i hovedet på hende, finder hun en ny vej, udforsker nyt territorium og lærer sig selv langt bedre at kende - og opdager hvor stærk og sej hun har potentiale til at være.

Jeg havde det lidt svært med, at vi skal meget langt hen i bogen, før det endelig begynder at gå godt for Georgia. Første del er forventeligt - hendes røv af en forlovede har forladt hende til fordel for en anden, og nu er livet trist og ikke til at bære. En pludselig indskydelse og en liste over ting, hun gerne vil gøre før hun dør, ansporer hende til at booke en rejse til Thailand, og den rare dame i rejsebureauet gør at man tror at nu går det fremad. Men ferien er et mareridt. En ny rejseleder har overtaget showet og fremfor den luksus og afslapning Georgia havde forventet, får hun noget a la en ungdomsrejse til Ibiza, og bliver desuden yderlige røvrendt både psykisk og økonomisk. Det fortsætter lige længe nok, til jeg selv blev helt træt ind i sjælen på Georgias vegne, og det var long over due, da lykken endelig vender for hende. Det er som der også står på omslaget en form for virkelighedens Bridget Jones, for ligesom hende skal hun grueligt meget igennem før det hele endelig bliver bedre, og ligesom med Bridget sidder man selv som læser og tænke-råber SÅ SIG DOG FRA, KVINDE!! SÅ GØR DOG NOGET!!

Georgia er sympatisk og nem at holde af (ser man bort fra de gange, man har lyst til at give hende én på hovedet for at være så naiv), og det er en fornøjelse at følge hende på hendes rejse. Jeg glæder mig rigtig meget til at læse videre i serien, hvor turen går til Indien. En tredje bog udkommer i øvrigt på dansk i juni, hvor destinationen er Chile.

Serien her har en snert af autofiktion. Forfatteren Katy Collins blev selv svigtet og forladt ved alteret af sin kommende mand, og forvirret og med et knust hjerte sagde hun sit job, i PR-afdelingen i Manchester Airport, op, solgte sin bil og sit hus og købte en enkeltbillet til Sydøstasien. Hvad hun ikke vidste var, at hendes backpackerrejse til Thailand, Indien og Nepal, ville ende med at opfylde hendes barndoms drøm - at blive forfatter. Undervejs skrev hun på sin blog Not Wed or Dead, mest for at opdatere sin familie og venner om sine eventyr. Den voksede hurtigt og hun fik e-mails fra folk, der beundrede hendes mod og læste hendes blog som inspiration. Katy begyndte at skrive flere af sine erfaringer og oplevelser ned, og det blev starten på en serie af bøger.


THAILAND
The Lonely Hearts Travel Club
af Katy Colins
ISBN13: 9788771910339
320 sider / Udgivet den 1. november 2016
Original titel: Destination Thailand [2016]

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2017

Kommentarer

Lån løs på eReolen