Legion af Brandon Sanderson

Jeg har efterhånden læst en del af Brandon Sandersons værker, og han har endnu aldrig skuffet mig. (Eller, okay, det er faktisk løgn ved nærmere eftertanke; jeg var ikke stor fan af tredje bog i The Reckoners serien - MEN ELLERS! Ene gode bøger fra ham).

Sanderson skriver exceptionel godt, og han har en fantasi, der kan tage pusten fra mig. Legion er en novelle uden tilhørsforhold til nogle af hans andre universer, men man kommer helt sikkert til at tænke på Marvel og X-MEN, når man lærer hovedpersonen nærmere at kende.

Stephen Leeds, AKA "Legion", er en mand, hvis unikke mentale situation gør ham i stand til at generere/hallucinere et utal af personaer, som kun han kan se og kommunikere med. Disse er alle vidt forskellige i deres egenskaber, udseende, væremåder og ikke mindst evner. De kan være højt specialiseret i alt fra raketvidenskab til sprog eller våben - uden Leeds selv har nogen kendskab til emnet. Jeg er helt vild med det, og jeg elsker hvordan de alle er en del af ham, men på samme tid også deres helt egne. Der er både humor og vid.

Historien begynder med at Leeds og hans ... venner inddrages i eftersøgningen af en forsvunden videnskabsmand, der har opfundet et helt specielt kamera, der potentielt kan ændre den måde, vi forstår den menneskelige historie og har opbygget vores samfund. Jagten tager os med på en rejse fra Amerika til Jerusalem, og undervejs kan man kun sidde med store øjne efterhånden som historien udfolder sig.

Sanderson formår at væve det overnaturlige ind i det videnskabelige, træder elegant langs den fine linje mellem politik og religion, og skriver på mindre end 100 sider en fed historie, jeg ville ønske, der var meget mere af. (Og det viser sig da faktisk også, at der er en bog mere, Legion: Skin Deep, på ca 200 sider, udgivet i 2014). MUST HAVE!


LEGION
Legion #1
af Brandon Sanderson
88 sider / Udgivet i 2012

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2017

Kommentarer

Lån løs på eReolen