Læseren på morgentoget af Jean-Paul Didierlaurent

[17:52]
Har netop vendt sidste side i bog 4, og jeg står med et smørret grin på læben. Hvor er Læseren på morgentoget af Jean-Paul Didierlaurent dog en charmerende bog! Kun 157 sider lang men med en virkelig stor og varm historie!
Ovenstående var min reaktion på bogen her, da jeg læste den til forårets readathon. Jeg faldt pladask for den korte bog på trods af, at den slet ikke var som forventet.

Guylain Vignolles er en af verdens stille eksistenser, der helst vil glide i ét med tapetet. Han lever af det, han hader mest af alt, nemlig at makulere bøger. Det lykkes ham dog somme tider at redde enkelte sider ud af det store makuleringsmonster af en maskine på den fabrik, hvor han arbejder. Disse sider - små tilfældige uddrag fra alle mulige forskellige bøger uden kontekst eller forklaring - læser han op med høj og klar røst hver morgen i toget kl. 06:27 på vej på arbejde.

Han er gået hen og blevet et fænomen, og folk lytter til hans oplæsninger i stilhed. En dag finder han et USB-stik i toget, der viser sig at indeholde en dagbog, skrevet af en ung kvinde. Da han begynder at efterforske hendes historie, får det uventede følger, både for ham selv og for et par af de andre uforglemmelige personer i denne roman.

Bogen er meget stille og rolig, akkurat som Guylains liv, men han rummer også så mange følelser og tanker, og i sidste ende rummer bogen rigtig meget kærlighed. Kærlighed til bøger, historier, oplæsning, samvær, hygge og ja - hinanden. To fremmedes stier krydses, and then magic happens.


LÆSEREN I MORGENTOGET
af Jean-Paul Didierlaurent
ISBN13: 9788740027426
160 sider / Udgivet den 15. april 2016
Original titel: Le liseur du 6h27 [2014]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2017

Kommentarer

Lån løs på eReolen