I det øjeblik, var jeg din af Mhairi McFarlane

Hvad sker der, når den som knuste dit hjerte pludselig dukker op igen?
Rachel og Ben. Ben og Rachel. Det var de to mod hele verden, til alt brasede sammen. Der er gået ti år siden de så hinanden sidst, men da Rachel en regnvejrsdag løber ind i Ben igen, er det som om tiden har stået stille. Ben er gift, men det er Rachel ikke, og hun mærker at alt kommer tilbage til hende – inklusiv det knuste hjerte, som aldrig er helet. I det øjeblik, var jeg din er en historie om venskab og kærlighed – humoristisk, hjerteskærende og alt ind i mellem.
I det øjeblik, var jeg din er McFarlanes debutroman, oprindeligt fra 2012. Bogen foregår i Manchester, og i den følger vi Rachel, der endelig indser, at det er på tide at afslutte forholdet til hendes kæreste - en mand hun har været sammen med siden universitet, i mere end 10 år. Nu skal hun så håndtere den voksne singletilværelse for første gang i sit liv, heldigvis godt støttet af en trio af nære venner.

Alting kompliceres dog, da Ben dukker op. Rachel og Ben gik på samme hold på universitet og var nære venner - og Rachel var smaskforelsket. Følelserne kommer atter frem ved gensynet, men Ben er gift, og Rachel har ingen intentioner om at være en skidt person.

Bogen her har fået en del hug fra læsere, der føler, den kommer lidt for tæt på grænsen til utroskab eller endda går over den. Personligt synes jeg, bogen er enormt velskrevet, hvad det angår og meget flot afbilleder de kaotiske følelser, Rachel går med, og den kemi, der er imellem de to - uden at de gør noget forkert. Historien er meget fængende, og den måde, man lige så langsomt får løftet sløret for, hvad der skete for 10 år siden, virker rigtig godt. Bogen er fuld af en masse gode og komplicerede personer, der tilføjer til historien. McFarlane formår at skildre et kompliceret liv i sin kærlighedshistorie - alt går ikke bare op i én ting; der er hele tiden fokus på alt det andet Rachel også må kæmpe med i hverdagen (såsom hendes arbejde og enerverende kollegaer!).

Fra og med dig forbliver min favorit af McFarlanes bøger pga dens humoristiske og rørende historie, men I det øjeblik, var jeg din er absolut anbefalelsesværdig. Og så lige en kæmpe applaus til forlaget for de flotte forsider og guldryggene 


I DET ØJEBLIK, VAR JEG DIN
seriesYou Had Me At Hello #1
af Mhairi McFarlane
ISBN13: 9788771911329
399 sider / Udgivet den 1. maj 2017
Original titel: You Had Me At Hello [2012]

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2017

Kommentarer

Lån løs på eReolen