The Emperor's Soul af Brandon Sanderson

The Emperor's Soul handler om en tyv, som er kejserrigets eneste håb. Shai er en Forger - hun mestrer en magi, som kan kopiere og genskabe enhver genstand ved at omskrive dens historie. Shai er dømt til døden for sit forsøg på at stjæle kejserens scepter, men hun får en chance for at redde skindet. Selvom hendes evner anses som en vederstyggelighed af hendes fangevogtere, så er det den eneste tilbageværende mulighed - hun skal skabe en ny sjæl til kejseren, som efter et angreb ligger i koma, så godt som død.

For at skabe, eller genskabe, denne præcise kopi af mandens essens, må hun grave dybt ned i hvem han var som person og hvorfor -- og Shai ser en mulighed for at udnytte situationen til det fælles bedste. Hendes eneste allierede er muligvis også den eneste, der er virkelig er loyal overfor kejseren - men rådgiver Gaotana er nødt til at overkomme hans egne fordomme for at forstå Shai's evner er ligeså meget kunst som bedrag.

Jeg er som altid helt betaget over det univers, Sanderson på så kort tid får stablet så troværdigt på benene. Shai er helt og aldeles skøn, og det var med stor ærgrelse, jeg vendte den sidste side i bogen. Jeg har endnu ikke fået læst Elantris, men flere kilder forsikrede mig om at novellen her fungerede som en spoilerfri standalone, der bare tilfældigvis foregår i samme univers. -- og om ikke andet er den da en perfekt teaser for at komme i gang med hovedværket. Sanderson er en sand mester, når det gælder fantasy. Han mestrer verdensopbygning, karakterudvikling og intrikate plots.


THE EMPEROR'S SOUL
Elantris short story
af Brandon Sanderson
175 sider / Udgivet i 2012

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2017

Kommentarer

Lån løs på eReolen