Forførende Paris af Alexandra Potter

[ Bogen er lånt på biblioteket. ]

Lad kærlighedens by kapre dit hjerte.

Vi vender atter tilbage til Ruby Miller. Sidst vi så hende (hvorfor siger jeg vi? Det var mig, der læste bogen?), var hun et smut i Indien i Magisk Karma og skulle nok så grueligt meget igennem, før hun fandt den store kærlighed (spoilers) i Jack.

Nu har langdistance forholdet i midlertidig sat sine spor, men endelig skal de mødes og fejre hendes fødselsdag. Lige indtil han altså brænder hende af i lufthavnen.

En opringning fra en gammel veninde gør dog, at hun tørrer tårerne væk, hopper på et Eurostar-tog og sætter kurs mod Paris. Hun satser på et afbræk fra romantik og knuste hjerter, men kærlighedens by har andre planer med hende. En aflåst lejlighed, hvor tiden står stille, et bundt for længst glemte kærlighedsbreve og en flirtende fransk advokat hvirvler Ruby ind i et mysterium, der spænder over trekvart århundrede. Hvem har skrevet brevene? Hvorfor lukkede ejeren af lejligheden skodderne og flygtede fra Paris før krigen? Og hvad var hemmeligheden, hun gemte på? Som mysteriet bliver større, udvikler Ruby sig atter til en slags kærlighedsdetektiv, men det varer ikke længe, før genfærd fra fortiden sætter hendes eget kærlighedsliv på spil.

Hvor jeg i Magisk Karma havde det noget svært med Ruby til tider, synes jeg, det er bedre i Forførende Paris. Hun har stadig  et par tåkrummende episoder, men alt i alt er det en dejlig historie, der fletter både moderne og klassisk kærlighed sammen til en skøn fortælling.


FORFØRENDE PARIS
Love Detective #2
af Alexandra Potter
ISBN13: 9788791955211
391 sider / Udgivet den 4. november 2016
Original titel: Love from Paris [2015]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2017

Kommentarer

Lån løs på eReolen