Thors hammer af Rick Riordan

[ Bogen er lånt på biblioteket. ]

Atter engang er Thors rammer blevet væk, og da det er den stærkeste kræft der findes, kan det være noget af en katastrofe, hvis den er faldet i de forkerte hænder. Det er tid til at Magnus Chase må på en farlig rejse, der skal forhindre ragnarok og verdenernes undergang.
Magnus er tilbage, og Thors hammer er ... igen, blevet væk. Det er op til Magnus og Sam og de andre at skaffe den tilbage, og snart står det klart, at her er noget langt mørkere og større på spil.

I modsætning til tidligere helte i Riordans bøger, så har Magnus ikke et "normalt" liv, som han skal holde styr på ved siden af sine heltegerninger. Han er (teknisk set) død, en falden kriger, og hans liv er at kæmpe dagligt side om side med alle de andre og forberede sig til Ragnarok. Der er ikke nogle sure skolelærere eller forvirrerede forældre at forholde sig til, og det gør ham anderledes. Han er fri til at blive sendt på missioner, og hans familie er hans kammerater i krig.

Under læsning af Thors Hammer fik jeg konstante flashbacks til den klassiske tegneserie Valhalla og historien Thors brudefærd, hvor Thors hammer er blevet stjålet at jætten Trym, og Thor må klæde sig ud som gudinden Freja. I bogen her er der mange referencer til den gamle oprindelige historie (altså ikke tegneserien, men selve historien), men den kommer også med sine egne moderne twists, og som altid har Riordan skrevet en fængende og sjov bog propfyldt med action, venskab og prøvelser.

Tonen virker til at være lidt lettere og mere humoristisk i denne serie om den nordiske mytologi end den har været i de foregående om det græske og romerske pantheon, hvor stemningen gennemgående er blevet mere og mere dyster. Det kan selvfølgelig også nås endnu, men det er mit indtryk, at der bare er et andet feel til disse helte, guder og deres historier. Det er ikke en bog, der bliver siddende hos dig i flere uger eller på anden vis giver dig en masse at tænke over, men den er solid underholdning.

No spoilers, men bogens sidste sætning er nok noget af det fedeste, mest spændende, mest fangirl ophidsende! Magnus Chase bøgerne kan læses uafhængigt af Riordans andre serier, men igen kan jeg kun på det kraftigste anbefale man læser dem om Percy Jackson først for at få det hele med.

... FUCK, jeg glæder mig til den næste bog!!!! (Ship of the Dead udkommer på engelsk den 3. oktober 2017; endnu ingen dansk udgivelsesdato)


THORS HAMMER
Magnus Chase #2
af Rick Riordan
ISBN13: 9788711565582
512 sider / Udgivet den 3. maj 2017
Original titel: The Hammer of Thor [2016]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2017

Kommentarer

Lån løs på eReolen