Uovervindelig sommer af Alice Adams

[ Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget. ]

Eva, Benedict og søskendeparret Sylvie og Lucien er uadskillelige venner, men da de bliver færdige på universitetet i 1998, skilles deres veje. Eva har i årevis været håbløst forelsket i playboyen Lucien. Nu er hun ivrig efter at komme videre og samtidig lægge sin socialistiske opvækst bag sig ved hjælp af en karriere i bankverdenen. Benedict, som længe har været forelsket i Eva, kaster sig over en Ph.d., mens Sylvie og Lucien fører en mere bohemeagtig tilværelse. Men efterhånden som de alle fire lægger de sorgløse 20’ere bag sig, må de hver især erkende, at ikke alle deres drømme er blevet til virkelighed. Hver især opdager de, at de længes efter både deres ungdom og hinanden. Knuste hjerter og kuldsejlede karrierer fører firkløveret sammen igen på en måde, som ingen af dem nogensinde ville have forventet. 
Uovervindelig sommer er ret særpræget ved, at den næsten udelukkende består af strategiske glimt af hovedpersonernes somre op igennem årene. Vi starter i fællesflok i slutningen af 90'erne, hvor de fleste forlader universitet, og herefter følger vi hovedsageligt Eva, der gør karriere indenfor finansverdenen, men også forskeren Benedict, kunstneren Sylvie og hendes bror Lucien, det sorte får, får deres historier med undervejs.

Jeg kan egentlig rigtig godt lide faconen og synes, Adams formår at bygge en spændende historie op omkring de fires liv ved kun at vise os få måneder, uger eller sågar øjeblikke af deres liv, før der kan gå et år eller flere før vi på næste side vender tilbage til dem og hører om konsekvensen eller den langsigtede effekt af et valg.

Det, jeg nok havde det hårdest med, er selve personerne. De tager, for mig, nogle meget tvivlsomme valg og har generelt en håndfuld personligheder, hvor jeg, hvis jeg kendte dem i virkeligheden, ikke havde opsøgt dem som venner. Særligt scorekarlen Lucien strider mig meget imod med hans stoffer, fester og lidt for nemme tilgang til livet.

Bogen føles undervejs lidt langtrukken med lidt for meget dvælen ved det boheme og det romantiske, men den skildrer trods alt også nogen og 20 år af fire liv, der undervejs skifter retning og ændrer sig en del - specielt i forhold til hvad de selv havde forventet.

Det er altså ikke en WOW bog, men den er solid og god, og jeg kommer helt sikkert til at anbefale den til udvalgte lånere på biblioteket. Jeg tror også, læsekredse vil have god fornøjelse af den.


UOVERVINDELIG SOMMER
af Alice Adams
ISBN13: 9788712052746
314 sider / Udgivet den 2. maj 2017
Original titel: Invisible summer [2016]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2017

Kommentarer

Lån løs på eReolen