Rent personligt af Lee Child

[ Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget og hørt som lydbog på Mofibo.]

Nogen har forsøgt at skyde Frankrigs præsident i Paris. Projektilet var amerikansk. Afstanden var forbløffende stor. Hvor mange snigskytter kan affyre et skud fra en afstand på over en kilometer med total selvsikkerhed?
Så blev det endelig tid til at se Reacher operere uden for de trygge rammer af de forenede stater. Han kommer nemlig både til London og Paris i denne bog - og selvom han stadig er REACHER - så er der bare restriktioner, når man fx løber rundt i London - her reagerer folk rent faktisk, når de hører et skud (og tilkalder politiet).

Som regel følger vi Reacher i en situation, han kommer til som udefrakommende - uden personlige tilknytninger eller følelser. Han gør bare det, der skal gøres og hvad der er ret (men ikke nødvendigvis lovligt). I Rent personligt er det netop blevet personligt. For mens man har rygende travlt med at finde snigskytten, da man frygter attentatet mod den franske præsident kun var en slags generalprøven inden det endelige mål: G8-topmødet i London,  - så må Reacher snart indse, at Kott - deres hovedmistænkte) nærer et stærkt had til manden, der burede ham inde. John Kott var en snigskytte i mesterklassen og arbejdede for den amerikanske hær - lige indtil Reacher anholdte ham for mord efter et slagsmål i en bar. Efter femten års fængsel, er han ude, ikke gjort rede for, og formentlig ved at tage sigte på et G8-topmøde fyldt med nok verdensledere til at bringe kaos til hele planeten, hvis han ikke bliver fanget.

Selvom Reacher foretrækker at arbejde alene, må han affinde sig med at blive gjort selskab af CIA analytikeren Casey Nice. De to møder mange udfordringer, og vejene er fyldt med mafiafolk, serbiske gangstere, på-et-hængende-hår oplevelser, bedrageri – og ingen forstærkninger, hvis de bliver fanget. Mens alt dette sker, kan Reacher ikke holde op med at tænke på den kvinde, han ikke kunne redde for år tilbage.

Siden jeg i sin tid blev wow-et af 61 timer har Jack Reacher bøgerne været lidt af en blandet pose bolscher. Nogle er super gode, andre knapt så meget. Nogle gange bliver mandehørmen for tæt, nogle gange selvtægten for voldsom. Men Rent personligt er i mine øjne en rigtig god bog i serien, og anbefales fortsat til særligt de mandlige action/krimi/thriller fans.


RENT PERSONLIGT
Jack Reacher #19
af Lee Child
ISBN13: 9788776778767
398 sider / Udgivet den 9. august 2017
Original titel: Personal [2014]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2017

Kommentarer

Lån løs på eReolen