En meget fjern kyst af Jenny Colgan

[ Bogen er lånt på biblioteket. ]

Lorna bor på den lille skotske ø Mure, et fredeligt sted, hvor alle kender og hjælper alle. Men den lille ø har som mange andre små øer problemer med at holde det lille samfund kørende, og nu mangler de i den grad en læge til at tage over for den gamle.
Langt væk, i en overbefolket lejr, behandler Saif en lille dreng, der er kommet grimt til skade. Saif er flygtning, men han er også læge: præcis hvad Mure har brug for.
På Mure tager de gerne imod Saif, men vil han her kunne glemme sin fortid? I løbet af en enkelt sommer vil Saif finde et nyt hjem, og Lornas liv vil forandre sig for altid.
Jeg elsker disse små pocket-bøger, og Colgan har i En meget fjern kyst skrevet en fængende men alt for kort historie, der går lige i hjertet.

At læse bogen her føles som at se et afsnit af en tv-serie, der slutter uden helt at runde ordentligt af. Vi får et indblik i Saifs skrøbelige eksistens og det håb, han klamrer sig til om sin families overlevelse. Vi følger Lorna, der er tæt på at gå ned med flaget over farens sygdom, men som finder støtte i lokalsamfundet - men vi får aldrig rigtig slutningen (fordi tv-serien fortsætter for evigt, og du er aldrig hjemme i tide til at se næste afsnit).

Historien er fin og holder vand - men den kunne have været så meget mere. Personligt ville jeg gerne have læst den som en rigtig roman, hvor Colgan kunne sætte mere kød og historie på personerne. Ø-samfundet tager pænt imod Saif, men er naturligvis mistroisk overfor denne fremmede, men i bogens korte natur er der ikke tid til at se nærmere på det -- eller Saif.

Alt i alt, en lækker bog, perfekt til en eftermiddags let læsning - men også en bog jeg ville ønske var meget længere.


EN MEGET FJERN KYST
af Jenny Corgan
ISBN13: 9788763853699
140 sider / Udgivet den 26. oktober 2017
Original titel: A Very Distant Shore [2017]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2017

Kommentarer

Lån løs på eReolen