Havets Magi af Jennifer Donnelly

[ Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget. ]


Selvom jeg forsøger at undgå spoilers, vil der uundgåeligt være ting, man ikke skal vide,
før man har læst bog 1, 2 og 3. Så er du advaret :)

Astrid har forladt sine havfruevenner for at konfrontere sin forfader, Orfeo, den onde kraft bag uhyret Abbadons genfundne styrke. Orfeo har den ene af de seks talismaner, som havfruerne skal have fat på for at kunne spærre uhyret inde for altid. Men hvordan skal Astrid overvinde den mest magtfulde troldmand nogensinde, når hun ikke kan sangfortrylle?
Imens har Sera­fina og hendes Sorte Finner travlt med at forberede goblinstyrkerne på kamp mod hendes onkel Vallerios dødsryttere. Vil Sera nogensinde få sit elskede hjem – og sin elskede Mahdi – at se igen, eller vil Volneroerne overtage havfruerigerne, mens Orfeo går i krig mod guderne selv?
Åh - det var så sidste bog i Vandflammens Saga, og det har været en skøn serie at læse - og jeg er ret trist over den er slut nu ... men er den nu også det? Ja uden at spoile, så vil jeg da vove at sige at den slutning absolut godt kunne lægge op til mere! Hvis det virkelig slutter her, er det okay - men jeg krydser helt sikkert fingre for mere.

I fjerde bog her følger vi fortsat de mange havfruevenner, og vi ser denne gang historien gennem Ava, Sera og Astrids øjne. Slutløbet om talismanerne er sat i gang, og kampen mod Orfeo er lige rundt om hjørnet - men kan de besejre ham? Og hvad med Serafinas rige, som jo blev belejret af Vallerio?

Historien er spændende, og jeg er til stadighed imponeret over den verden, Donnelly har opbygget under havets overflade. Det er både magisk og fuld af de mest inspirerende påfund. Vandflammens Saga er lige præcist komplekst nok til at holde spændingen hele vejen igennem og være læsbare for det lidt ældre publikum, men samtidigt også så uskyldige og rene at de yngre (men stadigt forholdsvis stærke) læsere også kan være med. Vandflammens Saga er essentielt lidt a la en god Disney film. Der er noget for alle, og overordnet er det en traditionel historie om det gode versus det onde, hvori det heltene er unge piger, der finder styrke i at tro på sig selv, hinanden og deres venskaber.

Noget, der ikke har så meget med indholdet af bøgerne at gøre, men trods alt reflekterer deres historier, er de utroligt smukke forsider. Ling i Mørke vande er min favorit, men de er alle super flotte - det er egentligt bare synd, der ikke er en bog for hver havfrue i fællesskabet - dem, der ikke afbildes, er sjovt nok også dem, jeg altid har sværest ved at huske hvad hedder.

Alt i alt en serie jeg varmt anbefaler - særligt til de ca 12 år gamle piger med forkærlighed for en god historie ~og naturligvis havfruer.


HAVETS MAGI
Vandflammens Saga #4
af Jennifer Donnelly
ISBN13: 9788771653090
426 sider / Udgivet den 1. september 2016
Original titel: Sea Spell [2016]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2018

Kommentarer

Lån løs på eReolen